2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Onze visie.

Volkswagen. Vooruitstrevend sinds 1937.

Volkswagen heeft meer dan 1 keer de standaard gezet. Van de allereerste Kever, over de Golf, tot de I.D., we maken altijd wagens die het leven van iedereen makkelijker, aangenamer en veiliger maken. Met nieuwe technologieën die vertrekken vanuit een duidelijke visie.

Zo is Volkswagen altijd klaar voor de toekomst. En u ook.

Rij de toekomst binnen.

De toekomst? Die is al begonnen voor Volkswagen. Vandaag zijn Volkswagen-modellen uitgerust met intelligente rijbijstandssystemen. En ze zijn ook geconnecteerd met de digitale wereld.

Deze technologieën gaan alleen maar verder evolueren. In 2020 lanceren we een nieuwe generatie volledig geconnecteerde en elektrische voertuigen.

Tegen 2025 willen we er een miljoen van verkopen. Elektrische mobiliteit wordt synoniem van Volkswagen.  

Onze drie kernwaarden.

 • Duurzaamheid.

  Met de elektrische motor wordt zero emissie realiteit, mét behoud van straffe prestaties. Dat is dubbel genieten. Tegen 2018 wil Volkswagen zo’n tien elektrische modellen op de markt brengen. Tegen 2025 zijn dat er dertig.

  Intussen rijden er wel al twee modellen op onze wegen die 100% elektrisch zijn. De e-up! is een hyper compacte en slimme stadswagen. Over de emissie hoeft u zich in elk geval geen zorgen meer te maken. En ook niet over stijl of levendigheid! Uw ideale partner voor het dagelijks leven.

  Ook de e-Golf is helemaal van deze tijd en barst van de energie. Met zijn rijkelijke uitrusting kun je 300 km op eigen kracht door de stad rijden of nieuwe horizonten ontdekken. Door te remmen kun je immers nog verder gaan dankzij energierecuperatie.

  Bij Volkswagen maken we de overgang naar volledig elektrisch met de plug-in hybride modellen. Een hybridewagen biedt een dynamische en krachtige aandrijving door een elektrische motor te combineren met een verbrandingsmotor. Bovendien kan u de batterij van de plug-in versies rechtstreeks opladen via het elektriciteitsnet.

  Volkswagen is altijd een voorloper geweest en dat willen we in de toekomst ook meer dan ooit blijven.

 • Vooruitstrevendheid.

  Volkswagen wil voortdurend evolueren en innoveren. Daar wordt aan gewerkt in Volkswagen Future Centers (Europa, Noord-Amerika en Azië). Designers en digitale experts werken er aan de auto van de toekomst. Dat is geen voertuig meer dat u van A naar B brengt, maar een totaalervaring. Hoe hij rijdt, hoe u erin zit, hoe u verbonden bent met de wereld rond u, dat gaat allemaal heel anders worden.

  Zo kunt u binnenkort uw Volkswagen een eigen profiel geven via een gebruikerscode. En is zijn digitale platform verbonden met alle mobiliteitsdiensten van het merk, en met al uw apps op uw smartphone en thuis.

 • Menselijkheid.

  Het is eenvoudig: u staat centraal bij ons. Uw veiligheid, uw comfort, uw connectiviteit, ze worden allemaal ontwikkeld met u in het achterhoofd.
  Alleen zo kunnen we zeker zijn dat onze auto’s uw leven aangenamer maken. Dat ze beantwoorden aan wat u verwacht van een Volkswagen. Dat u er op elk moment en in alle omstandigheden op kunt rekenen. U wil dag in, dag uit met een gerust gemoed de baan op. En daar werken we graag voor.

Rij veilig met slimme technologieën.

Front Assist. Ontdek gevaar vóór het er is.

Front Assist heeft sensoren die constant de afstand tot uw voorligger meten. Wanneer een botsing dreigt, helpt Front Assist met remmen. Zo wordt de kracht van een botsing beperkt of zelfs vermeden. 

Lane Assist. Blijf altijd op uw rijstrook.

Lane Assist merkt wanneer u van rijstrook dreigt te veranderen. Via een geluidssignaal, een trilling in het stuur en/of corrigerende stuuringrepen blijft u op de juiste rijstrook rijden.

Dynamic Light Assist. Zie meer van de weg.

Dynamic Light Assist detecteert tegenliggers en dimt automatisch de koplampen. Het houdt ook rekening met de straatverlichting. Zo rijdt u altijd op een weg die ideaal verlicht is.

Adaptieve snelheidsregelaar ACC. Rij ontspannen dankzij een comfortabele marge.

De Adaptive Cruise Control (ACC) helpt om een vooraf ingestelde afstand tot uw voorligger te bewaren. Vertraagt of versnelt die voorligger, dan merken de sensoren van het systeem dit op. Uw Volkswagen versnelt of vertraagt ook om de afstand te bewaren.

Onze klassiekers.

Als er een automerk mag zeggen dat het verschillende klassiekers op de markt gebracht heeft, dan is het Volkswagen wel. De cijfers en de erkenning spreken voor zich. En daar zijn we best trots op.

Golf.

Niet voor niets onze bestseller.

Kan een wagen 7 generaties lang een icoon zijn? Blijkbaar wel. Sinds zijn lancering in 1974 is de Golf de referentie in zijn klasse. Twee keer World Car of The Year, twee keer European Car of The Year, en meer dan 30 miljoen keer de favoriete auto van z’n bestuurder. Want zoveel keer is de Golf al verkocht ondertussen. Met de e-Golf is dit succesverhaal nu klaar voor de toekomst. 

Polo.

De favoriet van elke stad.

Er zijn stadswagens en dan is er de Polo. De kwaliteit straalt eraf, waardoor je bijna zou vergeten dat hij binnen elk budget past. Met zijn vijf generaties, 1 titel van World Car of The Year en meer dan 12 miljoen verkochte exemplaren is de Polo de ultieme stadsmus.

Tiguan.

Avonturier in hart en ziel.

Toen de SUV nog niet zo populair was, was de Tiguan er al. Deze voortrekker heeft dan ook een standaard gezet binnen zijn segment. On road of offroad, het maakt de Tiguan allemaal niet uit. Zolang het maar avontuur oplevert. Met z’n 5 sterren van de Euro NCAP- crashtests kan hij dan ook tegen een stootje.

Beetle.

Tijdloos design.

Zonder de Beetle was er geen sprake van Volkswagen. Dat zijn design iconisch is, is het minste wat je ervan kan zeggen. Op de weg, op het circuit, op het witte doek, de lijn van de Beetle schittert overal. Dat hij overal ter wereld in de smaak valt, mag duidelijk zijn: er zijn meer dan 20 miljoen exemplaren van gemaakt.

Rij de toekomst binnen.

Voor Volkswagen is het duidelijk: in 2025 moeten auto’s elektrisch én autonoom kunnen rijden. Een nieuw soort mobiliteit zal ieders leven aangenamer maken. Daar leveren drie concept cars nu al de basis voor: de I.D. (personenwagen), de I.D. Buzz (minibus) en de I.D. Crozz (cross-over).

 • I.D. Klaar voor 2025.

  In november 2016 lanceerde Volkswagen de I.D., de eerste Volkswagen van een nieuwe vloot elektrische wagens. In 2020 komt hij op de markt van de compacte auto’s. In 2025 zal hij ook volledig autonoom rijden. Hiermee vormt deze pionier een blauwdruk voor de mobiliteit van de toekomst. In 2025 wil Volkswagen 1 miljoen elektrische auto’s verkopen.

 • MEB-platform.

  De I.D. werd gebouwd met het nieuwe modulaire MEB-platform. De afkorting staat voor Modular Electrification Toolkit. Dit is een platform dat Volkswagen speciaal ontwikkeld heeft om al hun elektrische voertuigen te bouwen.

 • Ruim, vinnig en zuinig.

  De afmetingen van de I.D. benaderen die van een Golf, maar de interieurruimte is vergelijkbaar met die van de Passat. De I.D. is goed voor 170 pk. Daarmee spurt hij in minder dan 8 seconden van 0 tot 100 km/u. Zijn rijbereik bedraagt 400 tot 600 kilometer. Met zero emissie.

 • Altijd on.

  Met de Home-Net-app verbindt u de I.D. met uw thuisnetwerk. Dan kunt u bijvoorbeeld de deur voor een bezoeker openen, kijken of de koelkast gevuld is, enz. Een ander snufje is de Delivery Service, waarbij de koffer van de I.D. dienstdoet als postbus. Een koerier kan ze openen met de code die u hem bezorgt en er uw bestellingen in achterlaten, waar uw wagen ook geparkeerd staat.

 • Autonoom.

  Op  termijn zal de I.D. zich ook autonoom kunnen verplaatsen. Het stuur verdwijnt dan in het dashboard, net als in de beste sciencefictionfilms.

I.D. BUZZ.

Een icoon voor een nieuw tijdperk.

Slim en duurzaam.

De I.D. BUZZ is volledig elektrisch. Dat betekent dat je tot 600 km rijdt met zero emissie. Dat geeft een heel ander gevoel van vrijheid. 

Altijd geconnecteerd.

De I.D. BUZZ is op elk moment geconnecteerd met alle mobiliteitsdiensten van Volkswagen. Rijden van A naar B zal efficiënter dan ooit gebeuren.

Gebruiksvriendelijk.

Vergeet de klassieke instrumenten. De I.D. BUZZ heeft geen interieur, maar eerder een leefruimte. Dankzij de Volkswagen-gebruikerscode past hij zich ook helemaal aan de bestuurder aan. 

Autonoom.

De I.D. BUZZ is het eerste busje dat volledige autonoom kan rijden. Dan heb je meer vrije tijd en geniet je meer van het leven. De kans op ongelukken wordt ook kleiner. 

I.D. CROZZ.

De cross-over van de toekomst.

Dit is het derde model van de nieuwe generatie zero emissie-voertuigen. De I.D. CROZZ is voorzien van vierwielaandrijving en technologie die toelaat om 100 % autonoom te rijden. Deze conceptcar is de eerste elektrisch aangedreven CUV (crossover utility vehicle) van Volkswagen. Hij combineert elementen van een coupé met die van een SUV.

Sportief op elk terrein.

Deze eerste CUV is een sportief alleterreinvoertuig met vierwielaandrijving en een elektrische aandrijving. Deze CUV voelt zich zowel in een stedelijke omgeving als op ruwer terrein thuis. Het is een actief voertuig met een rijbereik dat niet moet onderdoen voor dat van een wagen met een verbrandingsmotor.

Autonoom.

Net zoals de I.D. en de I.D. BUZZ kan deze nieuwe conceptwagen ook volledig autonoom rijden. Door op het VW-logo op het stuur te drukken, wordt de automatische rijmodus geactiveerd. De wagen anticipeert automatisch op zijn omgeving en op de andere weggebruikers dankzij een heleboel sensoren, scanners en camera’s.