2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Onze sportwagens.

In elke Volkswagen klopt een sportief hart.

Een sportwagen biedt altijd iets meer: meer dynamiek, meer kracht, meer controle. Het rijplezier achter het stuur van een sportwagen is dan ook onvergelijkbaar. Dit gevoel van sportiviteit zit diep in het DNA van Volkswagen. De Polo R WRC werd 4 jaar op rij wereldkampioen rally. De Race Touareg won de Dakar Rally 3 jaar op rij. We strijden mee in de TCR, de Formule 3 en hebben natuurlijk onze eigen VW Fun Cup. Allemaal race-ervaringen die we gebruiken om onze gewone modellen nog competitiever te maken. Zoals onze sportwagens. Zij combineren kracht met elegantie en veiligheid. Allemaal om u een geweldige rijervaring te bieden.

Zoveel meer dan kracht alleen.

 • Kracht.

  Krachtig.

  Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel van een sportwagen: zijn motor. Die levert een pak opwindend rijplezier. Hij klinkt ook sportiever dan de gemiddelde motor. Tegelijk is de auto zo ontworpen dat hij moeiteloos omgaat met alle extra pk’s. Zijn wegligging is strak en u stuurt preciezer. Puur genieten achter het stuur.

 • Kracht.

  Comfortabel.

  Hoe krachtig de wagen ook is, het comfort blijft even groot. U zit bijvoorbeeld perfect in de sportzetels met verstevigde zijkanten. Verder kunt u kiezen voor een lederen interieur, een verwarmbaar stuur, een elektrisch open dak en ga zo maar verder. Zo geniet u in alle comfort van topprestaties.

 • Kracht.

  Veilig.

  Sportief rijden is meer dan leuk. Maar u moet het kunnen doen in alle veiligheid. Daarom zijn onze sportwagens, al dan niet optioneel, uitgerust met rijbijstandssystemen zoals Front Assist, Lane Assist, Area View en Adaptive Cruise Control.

 • Kracht.

  Design.

  Bestaat er iets mooiers dan een sportwagen? Die dynamische lijn, die lichtmetalen velgen, die hele uitstraling van kracht en precisie. Ook vanbinnen raken de sportzetels en de roestvrijstalen pedalen meteen de juiste snaar: u zit niet in een interieur, maar in een cockpit.

 • Kracht.

  Hoogtechnologisch.

  Wat we leren in de racewereld passen we toe in onze sportwagens. Dat levert technologie op zoals de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling (hiermee schakelt u sneller) zonder tractieverlies, 4MOTION-vierwielaandrijving (die zorgt voor een betere wegligging), een sperdifferentieel (om sneller uit een bocht te accelereren) en Dynamic Chassis Control (die de schokdemping permanent aanpast aan het wegdek en uw rijstijl). Alles staat in het teken van uw rijplezier.

Rij nog sportiever dankzij innovatieve technologie.

Rijplezier is iets wat je voelt. Toch kan technologie zo’n gevoel sterker maken. We zetten vier innovaties op een rij

 • Kies uw eigen rijstijl.

  Dynamic Chassis Control.

  Dit innovatieve systeem past het chassis constant aan de weg en de rijomstandigheden aan. Bovendien kiest u helemaal zelf hoe u wilt rijden. Met een simpele druk op een knop switcht u tussen Normaal, Sportief en Comfortabel. Gaat u voor Sportief – uiteraard -, dan verstrakt de ophanging en stuurt u scherper. Dynamic Chassis Control is een optie.

 • Zie alleen de info die u wil zien.

  Active Info Display.

  Op het optionele 31 cm grote hd-kleurenscherm plaatst u zelf de info die u wil zien. Naast de klassieke toerenteller en snelheidsmeter, natuurlijk. Hiervoor maakt u verschillende profielen aan. Afhankelijk van de specifieke situatie kiest u dan welke data u ziet: gedetailleerde rij-data, de status van uw rijbijstandssystemen, uw gps-kaart, enz.

 • Rij ook veilig in het donker.

  Dynamic Light Assist.

  Dankzij Dynamic Light Assist rijdt u ook ‘s nachts met een ingeschakeld grootlicht, zonder tegenliggers te verblinden. Het systeem houdt rekening met de straatverlichting en de andere weggebruikers. Dan past het uw verlichting aan, zodat u altijd in perfecte omstandigheden rijdt. Dynamic Lght Assist is een optie.

 • Onderweg altijd online.

  Car-Net.

  Car-Net is een innovatie van Volkswagen die uw sportwagen verbindt met het internet. Dat gebeurt via een reeks praktische diensten en nuttige apps. Met heel wat voordelen tot gevolg.

 • Altijd verbonden op de weg.

  Slimme hulp.

  Car-Net gebruikt real-time data zodat u geniet van handigere diensten. De Guide & Inform-dienst gebruikt verkeersberichten om de beste route te berekenen voor u. Het bekijkt ook brandstofprijzen in real-time om u naar het voordeligste tankstation te gidsen.

Onze sportieve uitblinkers.

Kracht komt in vele vormen. Benzinemotor, dieselmotor, plug-inhybride, de keuze is aan u. Een ding staat vast: u zal heel veel rijplezier beleven.

image

De up! GTI.

Krachtpatser in zakformaat.

image

De Polo GTI.

GTI heeft altijd al synoniem gestaan voor uitzonderlijke rijprestaties en massa’s rijplezier. De nieuwe Polo GTI zet deze traditie verder.

image

De Golf GTI.

“Legendarisch” is voor een keer niet overdreven. Als er in de autowereld 1 afkorting bestaat die elk hart sneller doet slaan, dan is het wel GTI.

image

De Golf R en de Golf Variant R.

Er kan er maar 1 de sterkste zijn. En gewoon omdat hij eruitziet als een racemonster. Sportieve papa’s kunnen ook kiezen voor de Variant R.

image

De Arteon.

De Arteon heeft verdacht veel weg van een rijdend designobject. Zeker als u weet dat hij beschikt over krachtbronnen tot 280 pk.

image

Het R-Line Pack.

Voor de ultieme sportieve look.

Soms hebt u geen sportwagen nodig om u sportief te voelen. Daar zorgt het R-Line Pack voor. Het tovert uw Volkswagen vanbinnen en vanbuiten om in een bolide. Het R-Line Exterieur Pack biedt onder andere lichtmetalen velgen, luchtinlaten en een speciaal ontworpen R-Line voorbumper. Het R-Line Interieur Pack biedt dan weer, onder andere, sportzetels, pedalen in aluminiumlook en een lederen sportstuur.

De R-Line Packs zijn beschikbaar op de Polo, Golf, Golf Variant, Golf Sportsvan,  Beetle, Touareg, Tiguan,  Passat & Passat Variant en  Touran.

Voor ieder een Volkswagen.

Meer.