De Special Edition Golf R ‘20 Years’ en de voorganger Golf R32 staan op een parkeerplaats aan een meer

De nieuwe Golf R ‘20 Years’

Grote gevoelens verdwijnen nooit

De 20ste verjaardag van de Golf R viert Volkswagen R met een Special Edition van topklasse. Sommige dingen laten zich niet verwoorden. Dat is ook het geval voor de Golf R: rijplezier waarvoor niet genoeg woorden bestaan. Als de R-knop wordt ingedrukt, neemt de gevoelswereld het over. Dan is het tijd om de R te voelen.

--:--
The VWR Golf R “20 Years” in blue drives down a street

Emoties van de volgende generatie

De jubileumeditie zet met haar krachtige vermogen nieuwe prestatierecords neer: 245 kW (333 pk).

Three VWR Golf models standing in a car park

De R in evolutie

De Golf R maakt sinds 2002 deel uit van het modellengamma van Volkswagen. Zijn 20ste verjaardag wordt gevierd met een exclusieve Special Edition.

The interior of the R-special model for VWR 20th anniversary

R-Styling

R inspireert en springt in het oog, bijvoorbeeld met een hoogwaardige decoratieve afwerking in Genuine Carbon.

Performance

Voel het onbeschrijfelijke

De kracht van de nieuwe Golf R ‘20 Years’ komt al bij het starten tot uiting. Voor nog meer R-gevoel zorgt de door de bestuurder instelbare motorstart met hogere toerentallen tot 2.500 t/min en een daarbij behorende bijzonder aanwezige rijgeluiden. Tijdens het rijden in de handgeschakelde modus geeft de DSG voelbare feedback van de aandrijving als u naar een hogere versnelling schakelt.

Dankzij de voorspanning van de turbocompressor en de geopende smoorklep tijdens de oploopfases, werd de respons van de motor verbeterd. Hierdoor kan het vermogen tijdens het accelereren sneller worden ontwikkeld en kan de Golf R ‘20 Years’ nog dynamischer worden aangedreven.

R-Styling

Zichtbaar vooruit

Bij het instappen wordt u begroet door de elegante projectie ‘20 R’. De nieuwe Golf R ‘20 Years’ onderscheidt zich ook duidelijk door het embleem 20, blauwe accenten en buitenspiegelbehuizingen en velgen in zwart of zwart-blauw die in kleur contrasteren naargelang de koetswerkkleur. Voor het eerst wordt de Special Edition standaard uitgerust met een dakrandspoiler en lichtmetalen 19-duimsvelgen in design Estoril.

Kies uw Golf R

Selecteer het uitrustingsniveau en klik op ‘Configureren’ om van start te gaan.

Volg de R

Nog meer indrukken, foto's, video's en informatie vindt u op ons officiële Volkswagen R-Instagramkanaal. Word deel uit van de community!

Ontdek hier andere modellen