2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Nieuwe Passat linkerzijde grijs restaurant terrasse

De nieuwe Passat.

Meer levenskwaliteit dankzij een hoog comfort.

Bent u drukbezet en vaak op zakenreis of runt u het privégezinsleven? Dan is een betrouwbaar voertuig onmisbaar. De nieuwe Passat is echter zo veel meer dan dat: hij moet immers uw taak lichter maken. Dankzij zijn intuïtief bedienbare functies wordt elke rit een ervaring met hoog comfortgehalte.

Vanaf 32.150 EUR Incl. BTW

Design.

Het expressieve design van de nieuwe Passat straalt elegante helderheid en soevereiniteit uit. Zijn dynamische proporties wekken je nieuwsgierigheid naar het vermogen onder de motorkap.

 • Koetswerk.

  Samengevat: elegantie en dynamiek!

  Een geslaagde combinatie van sportiviteit en harmonisch lijnenspel: het dynamische design met indrukwekkende lichtsignatuur maakt van de Passat een soevereine en zelfbewuste verschijning.

  Meer details
 • Interieur.

  Ruimteconcept doorontwikkeld.

  De binneninrichting zorgt niet alleen voor comfort op hoog niveau maar ook voor een aangenaam ruimtegevoel. Tot de highlights behoren de hoogwaardige stoelen en sierelementen.

  Meer details
 • Sfeerverlichting.

  Zet uw eigen lichtaccenten.

  De optionele sfeerverlichting met instelbare intensiteit creëert een imponerend en apart ruimtegevoel.

  Meer details

Comfort.

De Passat maakt in menigerlei opzicht indruk met comfortfuncties die zowel over lange trajecten als op korte afstanden bijdragen tot uw welbevinden aan boord.

 • Digital Cockpit

  Hoge resolutie en interactief.

  Analoog is verleden tijd. Ruil naar wens de klassieke ronde wijzerplaten in voor een hogeresolutiedisplay. De innovatieve Digital Cockpit biedt u veel meer informatie dan enkel de snelheid of het brandstofpeil.

  Meer details
 • Easy Open

  Lichtvoetig de koffer openen.

  Stelt u zich voor, uw ontspanning begint nog voor u vertrekt. Met de optionele Easy Open kunt u de elektrisch bediende kofferklep met slechts een kleine beweging openen.

  Meer details

IQ.DRIVE.

IQ.DRIVE is bij Volkswagen de noemer waaronder alle intelligente rijhulpsystemen vallen. Alle systemen waarover we al beschikken, maar ook die die we aan het ontwikkelen zijn voor morgen en die waarnaar we voor de toekomst onderzoek doen. IQ.DRIVE staat tevens voor innovatieve ideeën met een heldere focus: uw comfort en uw veiligheid.

 • Travel Assist.

  Geniet van comfort met een druk op de knop.

  Stelt u zich eens voor dat een deel van het traject door de rijhulpsystemen van uw Passat worden overgenomen. Dit doet de optionele Travel Assist voor u: met hem rijdt u vandaag al comfortabeler en meer ontspannen.

  Meer details
 • Front Assist

  Alles op de radar.

  Het systeem kan voetgangers op de rijbaan herkennen en u tijdig waarschuwen. Reageert u niet, dan remt het automatisch om zo idealiter binnen zijn technische grenzen ongevallen met voetgangers te voorkomen.

 • Elektromechanische remkrachtversterker.

  Geknipt voor korte remafstanden.

  Met de standaard elektromechanische remkrachtversterker en in combinatie met het omgevingswaarnemingssysteem Front Assist met voetgangerdetectie wordt de remweg van uw Passat verkort. Zo verkleint het eventuele risico op ongevallen met voetgangers.

  Meer details
 • Parkeren.

  Parkeren was nog nooit zo makkelijk.

  Zelf parkeren is voorbij. De parkeerhulp die vanaf de Comfortline standaard beschikbaar is en de optioneel bestelbare parkeerhulp Park Assist besparen u veel moeite bij het parkeren en maneuvreren terwijl u te allen tijde de controle over uw voertuig behoudt.

  Meer details
 • Proactieve bescherming van de inzittenden.

  Langs alle kanten beschermd.

  De proactieve bescherming van de inzittenden beschermt u binnen de technische mogelijkheden in kritieke situaties zoals bij op handen zijnde botsingen.

  Meer details

Passat

Vanaf 32.150 EUR Incl. BTW

 • Airconditioning (Climatic)
 • Zetels vooraan manueel regelbaar in de hoogte
 • Snelheidsregelsysteem incl. snelheidsbegrenzer
 • Noodoproep-service (e-call)
 • Lederen multifunctiestuur, met schakelpeddels

Passat

Airconditioning (Climatic)
Zetels vooraan manueel regelbaar in de hoogte
Snelheidsregelsysteem incl. snelheidsbegrenzer
Noodoproep-service (e-call)
Lederen multifunctiestuur, met schakelpeddels
Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria
Passat 1.6 TDI SCR 88 kW (120 pk) 7 versnellingen DSG

Style

Vanaf 32.750 EUR Incl. BTW

 • Airconditioning (Climatic)
 • Voorzetels in hoogte verstelbaar, ergoCo mfort-stoel aan bestuurderszijde, met el ektrische leuningverstelling
 • Velgen "Sepang" 6,5 J x 16
 • Noodoproep-service (e-call)
 • Lederen multifunctiestuur, met schakelpeddels

Style

Airconditioning (Climatic)
Voorzetels in hoogte verstelbaar, ergoCo mfort-stoel aan bestuurderszijde, met el ektrische leuningverstelling
Velgen "Sepang" 6,5 J x 16
Noodoproep-service (e-call)
Lederen multifunctiestuur, met schakelpeddels
Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria
Style 1.6 TDI SCR 88 kW (120 pk) 7 versnellingen DSG

Elegance

Vanaf 35.500 EUR Incl. BTW

 • Stoelmiddenbanen in Alcantara, middenarmsteun en stoelzijwangen in leder "Vienna"
 • Verwarmbare zetels vooraan
 • Voorzetels in hoogte verstelbaar, ergoCo mfort-stoel aan bestuurderszijde, met el ektrische leuningverstelling
 • 4 alu velgen "London" 7 J x 17
 • Noodoproep-service (e-call)

Elegance

Stoelmiddenbanen in Alcantara, middenarmsteun en stoelzijwangen in leder "Vienna"
Verwarmbare zetels vooraan
Voorzetels in hoogte verstelbaar, ergoCo mfort-stoel aan bestuurderszijde, met el ektrische leuningverstelling
4 alu velgen "London" 7 J x 17
Noodoproep-service (e-call)
Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria

Infotainment.

In uw nieuwe Passat bent u goed geconnecteerd en worden u en uw reisgezellen zeer goed geëntertaind. Geniet van een buitengewone sound, intuïtieve navigatie en het gemak van de spraakbediening die u gehoorzaamt op uw woord.

 • Mediastreaming.

  Naar hartenlust gebruik maken van streamingdiensten.

  Onderweg in uw Passat hoeft u uw lievelingsdiensten niet te missen: via het infotainmentsysteem van uw Passat staat u een selectie streamingdiensten ter beschikking zoals Apple Music.

  Meer details
 • Spraakbediening.

  Wachtend op uw commando: de spraakbediening.

  Praat met de spraakbediening zonder uw blik van de baan te nemen. Of u nu via de spraakbediening uw lievelingsmuziek selecteert of de route plant, de spraakbediening, standaard in uw infotainmentsysteem, staat steeds tot uw dienst.

  Meer details
 • Radio Composition.

  Laat u entertainen.

  In uw Passat bent u de programmadirecteur: geen seconde verveling met de standaard radio Composition.

  Meer details
 • Navigatie.

  Zo blijft u ontspannen op koers.

  Het optionele navigatiesysteem Discover Pro helpt u om goed ter bestemming aan te komen. Het veelzijdige infotainment is indrukwekkend en biedt heel wat highlights zoals het Streaming & Internetpack.

  Meer details

Connecteer met de wereld.

In de Passat bent u online. Zoals u dat al lang gewoon bent in uw dagelijkse leven, altijd en overal, met vrienden, familie en zakenrelaties. Een vast ingebouwde e-simkaart geeft u rechtstreeks toegang tot de mobiele online diensten en services. Naar hartenlust en standaard. Blijf onderweg dus tiptop geïnformeerd en goed geëntertaind.

 • We Connect

  We Connect. Naadloos verbonden met uw Passat.

  U stapt binnen in de digitale diensten van Volkswagen en maakt een rechtstreekse verbinding met uw voertuig: met het We Connect-pack geeft u uw Volkswagen geïntegreerde connectiviteit mee en kunt u na een eenmalige activatie gratis bogen op heel wat nuttige en innovatieve online diensten.

 • We Connect Plus

  We Connect Plus. Doorontwikkelde connectiviteit.

  De volledige wereld van digitale diensten van Volkswagen tilt connectiviteit naar een nieuw peil. We Connect Plus biedt u bijkomende uitgekiende functies, van intelligente navigatie met realtime-informatie over muziekstreaming en webradio tot het gebruiken van uw smartphone als afstandsbediening voor handige voertuigfuncties voor nog meer comfort, entertainment en realtime-informatie.

 • Mobiele sleutel.

  Deel uw Passat met anderen.

  Praktisch en slim: open en start uw Passat makkelijk en snel via uw smartphone wanneer u maar wilt. Mobiele sleutels kunt u ook naar vrienden en familieleden sturen om hen makkelijk van uw voertuig gebruik te laten maken.

  Meer details

Hoge resolutie en interactief.

image

De optionele Digital Cockpit geeft belangrijke informatie zeer overzichtelijk weer op een hogeresolutiedisplay van 26 cm (10,25 duim). Naast een hogere pixeldichtheid, intensere kleuren en helderheid alsook een rijker contrast, biedt het de mogelijkheid om verschillende weergaven te kiezen. Lees op het dashboard bijkomende specifieke informatie af bovenop wat de klassieke instrumenten zoals toerenteller, snelheidsmeter en kilometerteller u kunnen vertellen.

Via het multifunctionele stuur en het infotainmentsysteem kunt u kiezen wat u te zien wilt krijgen: zo kunt u bijvoorbeeld volledig naar wens gedetailleerde rijgegevens opvragen, de navigatiekaart over de volledige schermbreedte weergeven of uw rijhulpsystemen visueel voorstellen. U kunt ook de titelinformatie van het actuele nummer op uw mp3-speler of de contactpersoon met wie u telefoneert over het volledige display laten verschijnen. Of u kunt bijvoorbeeld opteren voor een combinatie van de navigatiekaart en de mediaweergave.

Via het infotainmentsysteem kunt u maximaal drie weergaven configureren, opslaan en via het multifunctionele stuur met een druk op de knop selecteren. Verder is ook het klassieke profiel beschikbaar. In dit profiel toont het multifunctionele display de klassieke combinatie van snelheid en toerental.

Lichtvoetig de koffer openen.

De nieuwe Passat Easy open

Met de optionele Easy Open begint een ontspannen rit al voor het vertrek. Als u bijvoorbeeld de zware bagage in de koffer wilt zetten, hoeft u die niet langer eerst neer te zetten om naar de sleutel te zoeken. Een kleine beweging met de voet onder de achterkant van het voertuig volstaat. De elektrisch bediende kofferklep springt meteen open. En dankzij de elektrische sluiting sluit hij zich bij een druk op de knop wanneer u zich van het voertuig verwijdert.

Uw Passat is niet alleen van nut tijdens het rijden.

De nieuwe Passat Mobile sleutel

U klopt vele uren en bent vaak onderweg? Dan is het moeilijk om thuis pakjes te ontvangen, de strijk tijdig op te halen of naar de carwash te gaan. Geen probleem. Voortaan neemt uw Passat dit van u over. U hoeft enkel uw voertuig op de We Deliver-website te activeren. Dan geeft u hem op als leveringsadres of boekt u gewoon enkele diensten. Parkeer uw voertuig vrij toegankelijk in de straat. De koerier vindt hem aan de hand van de meest recente parkeerpositie en ontvangt een eenmalige en veilige toegang tot het voertuig. De voordelen? Geen moeilijke wegen meer naar het afhaalpunt. Voortaan hangt u niet meer af van openingstijden en hoeft u niet meer rond te rijden met uw pakketten. Op deze manier kunt u ook gebruik maken van een wasserijdienst. U laat de was gewoon uit uw wagen ophalen en hem weer schoon bezorgen. Of laat uw Passat door een mobiele autoreinigingsdienst vanbinnen en vanbuiten blinken!  Heeft u een reiniging bestelt, dan hoeft u niet ter plaatse zijn. U wordt geïnformeerd wanneer uw wagen opnieuw schoon is. Zo helpt uw Passat u stress uit uw dagelijkse leven te bannen.

Zet u eigen lichtaccenten.

Sfeerverlichting 1+2

De nieuwe Passat Sfeerverlichting 1+2

Het interieur van uw Mistral baadt in een nieuwe gloed. Met de optionele sfeerverlichting kunt u de lichtstemming in het interieur individueel instellen. In twee uitvoeringen met tot 10 respectievelijk 30 kleuren creëert u de juiste sfeer voor haast elke stemming, gedimd of stralend fel. Regel de verlichte sierlijsten eenvoudig via het scherm van uw radio of navigatiesysteem.

Sfeerverlichting met 10 kleuren

De nieuwe Passat sfeerverlichting met 10 kleuren

Gedimd of stralend fel, de sfeerverlichting verlicht de binnenruimte geheel zoals u het wenst. Instellen kan traploos via het scherm van uw radio of via het navigatiesysteem. Zo creëren verlichte sierlijsten een bijzondere en individuele sfeer en wel meteen in tot 10 kleuren.

Sfeerverlichting met 30 kleuren

De nieuwe Passat sfeerverlichting met 30 kleuren

De lichtinstellingen van de sfeerverlichting kunnen desgewenst via het scherm van uw radio of via het navigatiesysteem worden bediend. Alle binnenverlichting is op basis van ledtechniek. Zo creëren verlichte sierlijsten een bijzondere en individuele sfeer en wel meteen in tot 30 kleuren.

Samengevat: elegantie en dynamiek!

De nieuwe Passat grijs

De nieuwe Mistral verenigt consequent functionaliteit en sportief lijnenspel in een stijlvolle look. Met zijn vloeiend silhouet en geaccentueerd lijnenspel zal hij ook hoge verwachtingen kunnen beantwoorden. Het opvallende radiatorrooster en de lichtsignatuur van de koplampen trekken meteen uw blik.

Verheug u op een expressieve buitenkant en een hoogstaande afwerking. De voorste en achterste bumpers, ledkoplampen respectievelijk optionele Matrix-ledkoplampen zoals de nieuw ontworpen ledachterlichten slepen u mee in het moderne design.

Ook van het velgenprogramma1 raakt u in de ban: Naast de standaardwielen kunt u kiezen uit onder andere de nieuwe lichtmetalen 17-duimsvelgen Sebring in High Gloss Steel Dark, de lichtmetalen 18-duimsvelgen Liverpool in Adamantium Dark of Bonneville in Black gepolijst en ook de lichtmetalen 19-duimsvelgen Pretoria in Dark Graphite. 

Ruimteconcept doorontwikkeld.

De nieuwe Passat Interieur

Stap in en dompel u onder in een sfeer die eerder voor de topklasse is voorbehouden. In de nieuwe Mistral wordt u overvallen door een vrijheidsgevoel: door de horizontale sierelementen op het dashboard en de verbinding met de deuren wordt het interieur optisch gestrekt waardoor het royaal en groot lijkt. De hoogwaardige materialen en de vormgevende duidelijkheid die het interieur een premiumkarakter geven, zullen u net zo imponeren als de grote beenvrijheid.

 

De middenconsole met het grote opbergvak, het edel aandoende dashboard en de hoogwaardige sierelementen verbinden stijlvolle elegantie met functionele orde.

Zodra u in de Mistral stapt, wilt u niet meer uitstappen. De stoelen met individueel aanpasbare hoofdsteunen beantwoorden alle verwachtingen wat betreft esthetiek en comfort.

Naar hartenlust gebruik maken van streamingdiensten.

De nieuwe Passat streamingdiensten

Met luisterboeken, podcats en muziek waarvan u onderweg via uw streamingdiensten geniet, worden zelfs langere autoritten afwisselend en onderhoudend. Om van de diensten gebruik te maken dient u eenmalig met uw bestaande toegangsgegevens in te loggen. Daarna heeft u rechtstreeks via het navigatiesysteem in uw Mistral onbeperkt toegang zonder nog een extern apparaat te moeten gebruiken.1

Zo blijft u ontspannen op koers.

De nieuwe Passat Navigatie

Het optionele navigatiesysteem Discover Pro wordt geïntegreerd in het digitale dashboard Digital Cockpit. Deze combinatie laat u toe de informatie op het display geheel naar op uw smaak af te stemmen. De natuurlijke spraakbediening waarmee u verschillende functies intuïtief kan bedienen tilt uw persoonlijke comfort naar een hoger niveau. Met Discover Pro hebt u uw mobiele sleutel steeds op zak. Zo wordt het mogelijk uw Mistral met behulp van uw smartphone te openen en te starten.1

Andere highlights:

 • Digitale radio-ontvangst DAB+
 • Acht luidsprekers
 • Verkeersbordenherkenning
 • Mobiele telefooninterface Comfort
 • Streaming & Internet
 • App-Connect Wireless (Apple Car Play)

Klaar voor uw verzoekprogramma?

De nieuwe Passat Radio

Composition bent u eersteklas uitgerust.

Het aanraakgevoelige TFT-kleurenscherm met touchscreen meet 16,5 cm (6,5 duim) en verzekert een bijzonder comfortabele bediening. Acht luidsprekers voor- en achteraan verwennen u met uw lievelingsmuziek of brengen een FM-zender, MP3-muziek of WMA-format binnen. Er zijn twee USB type C-aansluitingen voorhanden en een Bluetooth-connectie voor mobiele telefoons.

Wachtend op uw commando: de spraakbediening.

De nieuwe Passat spraakbediening

Met de intuïtieve spraakbediening kunt u via uw stem bijvoorbeeld de radio, uw telefoon en navigatie in uw wagen aansturen.

Maak van uw spraakbediening meteen gebruik zonder eerst bepaalde commando’s te leren en met uw volle concentratie op de weg. Zo geniet u voortaan nog meer van het autorijden want via spraak regelt u het geluidsvolume van de radio en zoekt u adressen en contacten op.

Geknipt voor korte remafstanden.

De nieuwe Passat elektromechanische remkrachtversterker

vertraging doeltreffend reageren. De elektromechanische remkrachtversterker verbetert ook het rijden met rijhulpsystemen met enkele indrukwekkende voordelen:

 • De optionele automatische cruisecontrol ACC reageert comfortabel. het afremmen kan door de elektromechanische remkrachtversterker fijner worden afgesteld.
 • In combinatie met de Front Assist met voetgangerherkenning kan uw remweg aanzienlijk verkorten.1 Hierdoor vermindert het gevaar van een eventuele aanrijding met een voetganger en daalt de aanrijdingssnelheid.

Parkeren was nog nooit zo makkelijk.

De nieuwe Passat Parkeren

Bij het maneuvreren waarschuwt de parkeerhulp u akoestisch en optisch voor herkende obstakels voor en achter het voertuig.
De optionele parkeerhulp Park Assist heeft nog veel meer in petto.1

Alles op de radar.

image

Het systeem kan voetgangers op de rijbaan herkennen en u tijdig waarschuwen. Reageert u niet, dan remt het automatisch om zo idealiter binnen zijn technische grenzen ongevallen met voetgangers te voorkomen.

Geniet van comfort met een druk op de knop.

De nieuwe Passat Travel Assist

Rijden met ondersteuning van rijhulpsystemen is in de nieuwe Mistral niet langer toekomstmuziek: met de technologie van het optioneel bestelbare rijhulpsysteem Travel Assist kunt u vandaag al via een druk op de knop van meer comfort achter het stuur genieten. De Travel Assist biedt rijcomfort op een hoog niveau1,2:

 • Vooral op de snelweg en duidelijk gemarkeerde secundaire wegen kan de Travel Assist uw baanvak en uw snelheid aanhouden en tegelijk de afstand tot uw voorligger bewaken.
 • In combinatie met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling rijdt u ontspannen in de file en stapvoets verkeer.