2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Passat Variant - kinderen

De nieuwe Passat Variant.

Meer levenskwaliteit dankzij een hoog comfort.

Bent u drukbezet en vaak op zakenreis of runt u het privégezinsleven? Dan is een betrouwbaar voertuig naast u onmisbaar. De nieuwe Passat Variant is echter zo veel meer dan dat: hij moet immers uw taak lichter maken. Dankzij zijn intuïtief bedienbare functies wordt elke rit een ervaring met hoog comfortgehalte.

Vanaf 33.300 EUR Incl. BTW

Design & Licht.

Het expressieve design van de nieuwe Passat Variant straalt elegante helderheid en soevereiniteit uit. Zijn dynamische proporties wekken je nieuwsgierigheid naar het vermogen onder de motorkap.

 • Koetswerk.

  Samengevat: elegantie en dynamiek!

  Een geslaagde combinatie van sportiviteit en harmonisch lijnenspel: het dynamische design met indrukwekkende lichtsignatuur maakt van de Passat Variant een soevereine en zelfbewuste verschijning.

  Meer weten
 • Velgen.

  Het draait allemaal om u.

  U heeft uw eigen stijl. De Passat Variant heeft de bijpassende lichtmetalen velgen. Kies uit verschillende designs: van klassiek-elegant tot dynamisch-sportief.

  Meer weten
 • Interieur.

  Ruimteconcept doorontwikkeld.

  De binneninrichting zorgt niet alleen voor comfort op hoog niveau maar ook voor een aangenaam ruimtegevoel. Tot de highlights behoren de hoogwaardige stoelen en sierelementen.

  Meer weten
 • IQ.LIGHT Matrix-ledkoplampen.

  Om niemand te verblinden.

  Anti-verblindingslichten in zowat alle omstandigheden: de optionele IQ.LIGHT Matrix-ledkoplampen met de dynamische koplampregeling Dynamic Light Assist, verlichten de weg voor u helderder en uitgebreider zonder daarbij anderen verkeersdeelnemers te hinderen.

  Meer weten
 • Dynamische bochtenverlichting.

  Werkt met lichtsnelheid in bochten.

  De dynamische bochtenverlichting met anticiperende regeling verlicht de bocht nog voor u het stuur draait. Zo ziet u beter op bochtige wegen – en wordt u ook beter gezien.1

 • Sfeerverlichting.

  Bepaal uw eigen lichtaccenten.

  De optionele sfeerverlichting met instelbare intensiteit creëert een imponerend en apart ruimtegevoel.

  Meer weten

Optionele R-Line-uitrustingspack voor de Passat Variant.

Door en door sportief: de optionele R-Line-uitrustingspacks beklemtonen het sportieve karakter van de nieuwe Passat Variant.

Comfort.

De Passat Variant maakt in menigerlei opzicht indruk met comfortabele functies die zowel op lange trajecten maar ook op korte afstanden bijdragen tot uw welbevinden.

 • Digital Cockpit.

  Hoge resolutie en interactief.

  Analoog is verleden tijd. Ruil naar wens de klassieke ronde wijzerplaten in voor een hogeresolutiedisplay. De innovatieve digital Cockpit biedt u veel meer informatie dan enkel de snelheid of het brandstofpeil.

  Meer weten
 • Easy Open.

  Lichtvoetig de koffer openen.

  Stelt u zich voor, uw ontspanning begint reeds voordat u vertrekt. Met de optionele Easy Open kunt u de elektrisch bediende kofferklep met slechts een kleine beweging openen.

  Meer weten
 • Koffer.

  Ruimte voor ondernemers en om te ondernemen.

  Een van zijn grootste troeven: de ruime koffer van de Passat Variant met flexibele laad- en bevestigingsmogelijkheden.

  Meer weten
 • Panoramisch kantel-/schuifdak met sfeerverlichting.

  Instappen en wegdromen.

  Met de Passat Variant kom je niet meer onder de bewonderende blikken uit. Ook de blikken door het panoramische kantel-/schuifdak dat rondom voorzien is van sfeerverlichting. Zo baadt de binnenruimte van uw Passat Variant in een aangenaam licht, op ieder moment van de dag.

  Meer weten
 • Klimaatregeling Air Care Climatronic.

  Afgestemd op uw behoeften.

  Met de klimaatregeling Air Care Climatronic kunnen de bestuurder, copiloot en de passagiers achterin hun eigen ideale temperatuur instellen dankzij de verschillende temperatuurzones.

  Meer weten

IQ.DRIVE.

IQ.DRIVE is bij Volkswagen de noemer waaronder alle intelligente rijhulpsystemen vallen. Alle systemen waarover we al beschikken, maar ook die we aan het ontwikkelen zijn voor morgen en die waarnaar we voor de toekomst onderzoek doen. IQ.DRIVE staat tevens voor innovatieve ideeën met een heldere focus: uw comfort en uw veiligheid.

 • Travel Assist.

  Geniet van comfort met een druk op de knop.

  Stelt u zich eens voor dat een deel van het traject door de rijhulpsystemen van uw Passat Variant worden overgenomen. Dit doet de optionele Travel Assist voor u: met hem rijdt u vandaag al comfortabeler en meer ontspannen.1

  Meer weten
 • Front Assist.

  Herkent gevaar nog voor het opduikt.

  Het systeem kan voetgangers op de rijbaan herkennen en u tijdig waarschuwen. Reageert u niet, dan remt het automatisch om zo idealiter, binnen zijn technische grenzen, ongevallen met voetgangers te verhinderen.1

  Meer weten
 • Elektromechanische remkrachtversterker.

  Geknipt voor korte remafstanden.

  Met de standaard elektromechanische remkrachtversterker en in combinatie met het noodremsysteem Front Assist met noodremfunctie voor de stad en voetgangerdetectie wordt de remweg van uw Passat Variant ingekort. Zo verkleint het eventuele risico op ongevallen met voetgangers.1

  Meer weten
 • Parkeren.

  Parkeren was nog nooit zo makkelijk.

  Zelf parkeren is voorbij. De parkeerhulp die vanaf het uitrustingsniveau Business standaard is, en de optioneel bestelbare parkeerhulp Park Assist besparen u veel moeite bij het parkeren en maneuvreren terwijl u te allen tijde de controle over uw voertuig behoudt.1

  Meer weten
 • Proactieve bescherming van de inzittenden.

  Langs alle kanten beschermd.

  De proactieve bescherming van de inzittenden beschermt u binnen de technische mogelijkheden in kritieke situaties zoals bij op handen zijnde botsingen.1

  Meer weten

Infotainment.

In uw nieuwe Passat Variant bent u goed geconnecteerd en worden u en uw reisgezellen zeer goed geëntertaind. Geniet van een buitengewone sound, intuïtieve navigatie en het gemak van de spraakbediening die u gehoorzaamt op uw woord.

 • Apple Music.

  Geniet tot 6 maanden van gratis Apple Music.

  Volkswagen Car-Net biedt u vandaag nog meer voordelen. Zo geniet u tot 6 maanden van gratis Apple Music met een keuze uit meer dan 50 miljoen songs die u reclamevrij kan afspelen via CarPlay in uw Volkswagen maar ook op uw iPhone, Android-smartphone, Mac, PC of andere toestellen. Ontdek de nieuwe hits en exclusieve inhoud zoals uitgebreide interviews met artiesten en de allernieuwste sounds via de live radio Beats 1 Radio.
  Meer informatie volgt binnenkort.

 • Streaming & Internet.

  Naar hartenlust gebruik maken van streamingdiensten.

  Onderweg in uw Passat Variant hoeft u uw lievelingsdiensten niet te missen: Via het infotainmentsysteem van uw Passat Variant kunt u beschikken over uw favoriete streamingdiensten en ligt dankzij webradio de volledige wereld van de internetradio’s voor u open.

  Meer weten
 • Spraakbediening.

  Wachtend op uw commando: de spraakbediening.

  Praat met de optionele spraakbediening zonder uw blik van de weg te halen. Of u nu via de spraakbediening uw lievelingsmuziek selecteert of de route plant, de spraakbediening, die standaard deel uitmaakt van uw infotainmentsysteem, staat steeds tot uw dienst.

  Meer weten
 • Telefooninterface Comfort .

  Met beide handen aan het stuur telefoneert u veiliger.

  Blijf ook tijdens het rijden bereikbaar wanneer u dat wenst. Met de optioneel beschikbare telefooninterface Comfort houdt u beide handen aan het stuur en een grip op het verkeer.

  Meer weten
 • Audio Composition.

  Laat u entertainen.

  In uw Passat Variant bent u de programmachef: geen seconde verveling met de standaard audio Composition.

  Meer weten
 • Navigatie.

  Zo comfortabel en veelzijdig kan navigatie zijn.

  Het optionele navigatiesysteem Discover Pro helpt u om goed op uw bestemming aan te komen. Het veelzijdige infotainment is indrukwekkend en biedt heel wat highlights zoals het Streaming & Internetpack.

  Meer weten

Connecteer met de wereld.

In de Passat Variant bent u online. Zoals u dat al lang gewoon bent in uw dagelijkse leven, altijd en overal, met vrienden, familie en zakenrelaties. Een vast ingebouwde e-simkaart geeft u rechtstreeks toegang tot de mobiele online diensten en services. Naar hartenlust en standaard. Blijf onderweg dus tiptop geïnformeerd en goed geëntertaind.

 • We Connect

  We Connect. Naadloos verbonden met uw Passat Variant.

  U stapt binnen in de digitale diensten van Volkswagen en maakt een rechtstreekse verbinding met uw voertuig: met het We Connect-pack geeft u uw Volkswagen geïntegreerde connectiviteit mee en kunt u na een eenmalige activatie gratis bogen op heel wat nuttige en innovatieve online diensten.

 • We Connect Plus

  We Connect Plus. Doorontwikkelde connectiviteit.

  De volledige wereld van digitale diensten van Volkswagen tilt connectiviteit naar een nieuw peil. We Connect Plus biedt u bijkomende uitgekiende functies, van intelligente navigatie met realtime-informatie over muziekstreaming en webradio tot het gebruiken van uw smartphone als afstandsbediening voor handige voertuigfuncties voor nog meer comfort, entertainment en realtime-informatie.

 • Mobiele sleutel.

  Deel uw Passat Variant met anderen.

  Praktisch en slim: open en start uw Passat Variant makkelijk en snel via uw smartphone wanneer u maar wilt. Mobiele sleutels kunt u ook naar vrienden en familieleden sturen om hen makkelijk van uw voertuig gebruik te laten maken.

  Meer weten

Elegance

Vanaf 36.650 EUR Incl. BTW

Elegance

Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria

Style

Vanaf 33.900 EUR Incl. BTW

Style

Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria

GTE

Vanaf 48.150 EUR Incl. BTW

GTE

Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria
GTE 1.4 TSI 160 kW (218 pk) 6 versnellingen DSG

Passat Variant

Vanaf 33.300 EUR Incl. BTW

Passat Variant

Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria
Passat Variant 1.5 TSI OPF 110 kW (150 pk) 6 versnellingen manueel

Passat Alltrack

Vanaf 47.850 EUR Incl. BTW

 • Zetelbekleding van stof, dessin "7 Summits"
 • LED-Mistlichten vooraan met statische bochtverlichting
 • Zilverkleurige dakrailing
 • 4 alu velgen "Ancona" 8 J x 17
 • Noodoproep-service (e-call)

Passat Alltrack

Zetelbekleding van stof, dessin "7 Summits"
LED-Mistlichten vooraan met statische bochtverlichting
Zilverkleurige dakrailing
4 alu velgen "Ancona" 8 J x 17
Noodoproep-service (e-call)
Kies een motorisatie en een versnellingsbak
Er komt geen model overeen met de zoekcriteria

Afgestemd op uw behoeften.

Air Care Climatronic van de nieuwe Passat Variant

Te warm, te koud of ergens tussenin? De juiste temperatuur is vooral in de zomer en winter, met verschillende passagiers aan boord, een gevoelig thema.

Met de klimaatregeling Air Care Climatronic behoren discussies over de ideale temperatuur echter tot het verleden. Dankzij zijn drie klimaatzones kunnen de bestuurder, de copiloot en de passagiers op de achterbank onafhankelijk van elkaar hun eigen ideale temperatuur instellen. Optioneel kan de Air Care Climatronic zelfs worden uitgerust met een bedieningselement achterin.

Maar de Air Care Climatronic kan nog veel meer: zo verlaagt de snelheidsafhankelijke regeling van de aanblazer het geluidsniveau bij lagere snelheden. De automatische luchtverversing bij het gebruik van de ruitenreiniging of tijdens het achteruitrijden behoedt de inzittenden voor onaangename geuren. Met een druk op de knop kan ook de ontdooifunctie geactiveerd worden: echt handig bij aangedampte of bevroren ruiten.

De klimaatregeling Air Care Climatronic is standaard op de Passat GTE (brandstofverbruik, l/100 km: gecombineerd 1,8 – 1,7; stroomverbruik, kWh/100 km: gecombineerd 13,9 – 13,4; CO2-uitstoot gecombineerd, g/km: 40 - 38; efficiëntieklasse: A+) en op het uitrustingsniveau Elegance. Voor alle andere versies is het een optie. Daarnaast wordt ook een aantrekkelijk pakket voor achterin aangeboden: bedien de klimaatregeling vanaf de achterste plaatsen en laad uw elektronische toestellen op via de USB-poort.

 

Hoge resolutie en interactief.

Digital Cockpit van de nieuwe Passat Variant

De optionele Digital Cockpit geeft belangrijke informatie zeer overzichtelijk weer op een hogeresolutiedisplay van 26 cm (10,25 duim). Naast een hogere pixeldichtheid, intensere kleuren en helderheid alsook een rijker contrast, biedt hij de mogelijkheid om verschillende weergaven te kiezen. Bekijk op het instrumentenpaneel bijkomende specifieke informatie bovenop wat de klassieke instrumenten zoals toerenteller, snelheidsmeter en kilometerteller u kunnen vertellen.

Via het multifunctiestuur en het infotainmentsysteem kunt u kiezen wat u te zien wilt krijgen: zo kunt u bijvoorbeeld volledig naar wens gedetailleerde rijgegevens opvragen, de navigatiekaart over de volledige schermbreedte weergeven of uw rijhulpsystemen visueel voorstellen. U kunt ook de titelinformatie van het actuele nummer op uw mp3-speler of de contactpersoon met wie u telefoneert over het volledige display laten verschijnen. Of u kunt bijvoorbeeld opteren voor een combinatie van de navigatiekaart en de mediaweergave.

Via het infotainmentsysteem kunt u maximaal drie weergaven configureren, opslaan en via het multifunctiestuur met een druk op de knop selecteren. Verder is ook het klassieke profiel beschikbaar. In dit profiel toont het multifunctiedisplay de klassieke combinatie van snelheid en toerental.

Lichtvoetig de koffer openen.

Easy Open van de nieuwe Passat Variant

Met de optionele Easy Open begint een ontspannen rit al voor het vertrek. Als u bijvoorbeeld de zware bagage in de koffer wilt zetten, hoeft u die niet langer eerst neer te zetten om naar de sleutel te zoeken. Een kleine beweging met de voet onder de achterkant van het voertuig volstaat. De elektrisch bediende kofferklep springt meteen open. En dankzij de elektrische sluiting sluit hij zich bij een druk op de knop wanneer u zich van het voertuig verwijdert.

Ruimte voor ondernemers en om te ondernemen.

kofferruimte van de nieuwe Passat Variant

De kofferruimte van de Passat Variant overtuigt met een opmerkelijk volume tot wel 650 liter dat zelfs tot 1.780 liter kan worden uitgebreid door de rugleuning van de achterbank neer te klappen. De standaard variabele kofferbodem kan u moeiteloos met één hand in de gewenste positie instellen.

Een highlight op de optielijst is zonder meer de koffermodule die voorziet in kofferrails met bevestigingsriem en de verstelbare laadbodem. De laaddrempelbescherming in roestvrij staal rond dit pack af.

In alle stilte en zonder enige krachtinspanning kan de kofferklep optioneel worden voorzien van een elektrische bediening. Ook het bagagescherm kan dan met een druk op de knop worden bediend.

Instappen en wegdromen.

Panoramische kantel-/schuifdak van de nieuwe Passat Variant

Het elegante panoramische kantel-/schuifdak met sfeerverlichting bestaat uit een glazen paneel dat voorzien is van een elektrisch bediende kantel- en schuiffunctie. Niet alleen verleent het de auto een elegante uitstraling aan de buitenzijde, het biedt ook fabelachtige uitzichten naar boven. Bovendien creëert het invallende licht een riant gevoel van ruimte.

Deel uw Passat Variant met anderen.

Mobiele sleutel nieuwe Passat Variant

Waarom uw eigen voertuig niet delen met collega’s, vrienden of familieleden? Met de nieuwe Passat Variant is dat allemaal en eenvoudig mogelijk. Langs deze weg kunt u de mobiele sleutel via een veilige verbinding naar de andere gebruiker sturen en hem de Passat Variant via zijn smartphone laten openen en starten.  Bij de start beschikt u over twee licenties die elk een jaar geldig zijn. Bijkomende sleutels kunnen in de webshop of rechtstreeks in het voertuig worden bijgekocht.

Zet u eigen lichtaccenten.

Sfeerverlichting van de nieuwe Passat Variant

Het interieur van uw Passat Variant baadt in een nieuwe gloed. Met de optionele sfeerverlichting kunt u de lichtstemming in het interieur individueel instellen. In twee uitvoeringen met tot 10 respectievelijk 30 kleuren creëert u de juiste sfeer voor haast elke stemming, gedimd of stralend fel. Regel de verlichte sierlijsten eenvoudig via het scherm van uw radio of navigatiesysteem.

Samengevat: elegantie en dynamiek!

Koetswerk van de nieuwe Passat Variant

De nieuwe Passat Variant verenigt consequent functionaliteit en sportief lijnenspel in een stijlvolle look. Met zijn vloeiend silhouet en geaccentueerd lijnenspel zal hij ook hoge verwachtingen kunnen beantwoorden. Het opvallende radiatorrooster en de lichtsignatuur van de koplampen trekken meteen uw blik.

Verheug u op een expressieve buitenkant en een hoogstaande afwerking. De voorste en achterste bumpers, ledkoplampen respectievelijk optionele Matrix-ledkoplampen zoals de nieuw ontworpen ledachterlichten slepen u mee in het moderne design. 

Ook van het velgenprogramma raakt u in de ban: Naast de standaardwielen kunt u kiezen uit onder andere de nieuwe lichtmetalen 17-duimsvelgen Sebring in High Gloss Steel Dark, de lichtmetalen 18-duimsvelgen Liverpool in Adamantium Dark of Bonneville in Black gepolijst en ook de lichtmetalen 19-duimsvelgen Pretoria in Dark Graphite.

Ruimteconcept doorontwikkeld.

Interieur van de nieuwe Passat Variant

Stap in en dompel u onder in een sfeer die eerder de topklasse is voorbehouden. In de nieuwe Passat wordt u overvallen door een vrijheidsgevoel: door de horizontale sierelementen op het dashboard en de verbinding met de deuren wordt het interieur optisch gestrekt waardoor het royaal en groot lijkt. De hoogwaardige materialen en de duidelijke vormgeving die het interieur een premiumkarakter geven, zullen u net zo imponeren als de grote beenvrijheid.

De middenconsole met het grote opbergvak, het edel aandoende dashboard en de hoogwaardige sierelementen verbinden stijlvolle elegantie met functionele orde.

Zodra u in de Passat stapt, wilt u niet meer uitstappen. De stoelen met individueel aanpasbare hoofdsteunen beantwoorden alle verwachtingen wat betreft esthetiek en comfort.

IQ.LIGHT Matrix-ledkoplampen.

IQ.LIGHT van de nieuwe Passat Variant

Opzienbarend: alleen al het opvallende design van de optionele IQ.LIGHT Matrix-ledkoplampen van uw Passat springt in het oog. Naast de basisfuncties van dim- en grootlicht kunnen de aparte leds dankzij matrixtechnologie uit- en weer ingeschakeld worden om zo een veelvoud aan lichtbundels voor verschillende rijsituaties mogelijk te maken.

Bij het rijden met ingeschakelde grootlichten worden tegenliggers en voorliggers door een camera geregistreerd.1 Specifieke ledsegmenten kunnen zodanig worden aangestuurd dat u met grootlichten kan blijven rijden zonder andere verkeersdeelnemers te verblinden. Bij het naderen van een verkeersbord bijvoorbeeld zal het ledsegment dat het bord verlicht, worden verminderd in kracht zodat u niet verblind wordt door het weerkaatsende licht.

Of u nu in de stad rijdt, ‘s avonds op een secundaire weg een ander voertuig wilt inhalen of met slecht weer over de snelweg reist: de segmenten van uw IQ.LIGHT Matrix-ledkoplampen passen de breedte, reikwijdte en intensiteit van hun lichtbundel aan de verkeerssituatie aan. Op die manier maakt de matrixtechnologie een veel betere verlichting van de weg mogelijk en zorgt zo voor meer gemoedsrust tijdens het rijden; bevrijd van verblinding of storende reflecties.

Naar hartenlust gebruik maken van streamingdiensten.

3 kinderen in de auto kijken naar het scherm

Met uw lievelingsmuziek waarvan u onderweg via streamingdiensten geniet, worden zelfs langere autoritten rijk aan afwisseling en onderhoudend. Om van de diensten gebruik te maken dient u eenmalig met uw bestaande toegangsgegevens in te loggen. Daarna heeft u rechtstreeks via het navigatiesysteem in uw Passat onbeperkt toegang zonder nog een extern apparaat te moeten gebruiken. Bovendien kan u dankzij de webradio aan boord voortaan nog meer ontdekken: de hele wereld aan internetradio’s met zijn ontelbare live zenders en podcasts staat u met slechts één toets ter beschikking. En dankzij de geïntegreerde WLAN-hotspot kunnen u en uw reisgezellen makkelijk surfen op tot wel acht aangesloten toestellen.

Vanaf 25/20 wordt ook dit aanbod ook beschikbaar via het audiosysteem Ready2Discover. Tekst volgt tijdig.

Stay on course with good entertainment.

Navigatie van de nieuwe Passat Variant

Het optionele navigatiesysteem Discover Pro wordt geïntegreerd in het digitale dashboard Digital Cockpit. Deze combinatie laat u toe de informatie op het display geheel naar uw zin weer te geven. De natuurlijke spraakbediening waarmee u verschillende functies intuïtief kan bedienen tilt uw persoonlijke comfort naar een hoger niveau. Met Discover Pro hebt u uw mobiele sleutel steeds op zak. Zo wordt het mogelijk uw Passat met behulp van uw smartphone te openen en te starten.

Andere highlights:

·       Digitale radio-ontvangst DAB+

·       acht luidsprekers

·       Verkeersbordenherkenning

·       Mobiele telefooninterface Comfort

·       Streaming & internet

Klaar voor uw verzoekprogramma?

Audio Composition van de nieuwe Passat Variant

Laat u onderweg entertainen. Met de intuïtief te bedienen Radio Composition bent u eersteklas uitgerust.

Het aanraakgevoelige TFT-kleurenscherm met touchscreen meet 16,5 cm (6,5 duim) en verzekert een bijzonder comfortabele bediening. Acht luidsprekers voor- en achteraan verwennen u met uw lievelingsmuziek of brengen een FM-zender, MP3-muziek of WMA-format binnen. Er zijn twee USB type C-aansluitingen voorhanden.

 

 

 

 

Wachtend op uw commando: de spraakbediening.

Spraakbediening van de nieuwe Passat Variant

Met de optionele intuïtieve spraakbediening kunt u via uw stem bijvoorbeeld de radio, uw telefoon en de navigatie in uw wagen aansturen.

Maak van uw spraakbediening meteen gebruik met uw volle concentratie op de weg en zonder eerst bepaalde commando’s uit het hoofd te leren. Zo geniet u voortaan nog meer van het autorijden want via spraak regelt u het geluidsvolume van de radio en zoekt u adressen en contacten op.

Met beide handen aan het stuur telefoneert u veiliger.

Telefooninterface Comfort van de nieuwe Passat Variant

Dankzij de telefooninterface Comfort kunt u ontspannen bellen tijdens het rijden. Bijzonder praktisch: het geïntegreerde opbergvak met inductieve koppeling met de externe antenne en een inductieve oplaadfunctie. De handsfree installatie garandeert een storingvrije ontvangst en laat zich vlot bedienen via het multifunctionele scherm, het multifunctionele stuur of het aanraakscherm van het audiosysteem. De interface is compatibel met de huidige mobieletelefoniestandaard LTE.

Geknipt voor korte remafstanden.

Elektromechanische remkrachtversterker van de nieuwe Passat Variant

Als u het tempo plots moet intomen, moet de rem van uw voertuig zonder vertraging doeltreffend reageren. De elektromechanische remkrachtversterker verbetert ook het rijden met rijhulpsystemen met enkele indrukwekkende voordelen:

 •  de optionele automatische cruisecontrol ACC reageert comfortabel. het afremmen kan door de elektromechanische remkrachtversterker fijner worden afgesteld.
 • In combinatie met de Front Assist met voetgangerherkenning kan uw remweg aanzienlijk verkorten.1 Hierdoor vermindert het gevaar van een eventuele aanrijding met een voetganger en daalt de aanrijdingssnelheid. 

Herkent gevaar nog voor het opduikt.

Front Assit van de nieuwe Passat Variant

Het noodremsysteem Front Assist, met noodremfunctie voor de stad en voetgangerdetectie kan u bij een dreigende botsing helpen om de ernst van het ongeval te verminderen of – idealiter – om het ongeval te voorkomen. Het onderscheidt voetgangers en voertuigen op de rijweg en waarschuwt de bestuurder bij een dergelijke herkenning tijdig. Indien hierop geen reactie volgt, kan het systeem een noodstop uitvoeren.1

Parkeren was nog nooit zo makkelijk.

Parkeren van de nieuwe Passat Variant

Bij het maneuvreren waarschuwt de parkeerhulp u akoestisch en optisch voor herkende obstakels voor en achter het voertuig.
De optionele parkeerhulp Park Assist biedt nog veel meer: het kan parkeerplaatsen dwars op de weg en parallel aan de weg herkennen en zelfstandig alle stuurbewegingen voor zijn rekening nemen tot u volledig geparkeerd bent. Het systeem kan bovendien uitparkeren uit parkeerplaatsen parallel aan de weg. U hoeft enkel nog koppeling, gas en rem te bedienen terwijl u de omgeving rond de auto in het oog houdt.

Langs alle kanten beschermd.

Proactieve bescherming van de inzittenden

Het proactief beschermingssysteem voor de inzittenden kan een situatie met een verhoogd risico op aanrijding herkennen. Het systeem sluit dan automatisch de ramen en het panoramisch kantel-/schuifdak en spant uit voorzorg de voorste veiligheidsgordels aan.

Geniet van comfort met een druk op de knop.

Travel Assist van de nieuwe Passat Variant

Rijden met ondersteuning van rijhulpsystemen is in de nieuwe Passat niet langer toekomstmuziek: met de technologie van het optioneel bestelbare rijhulpsysteem Travel Assist kunt u vandaag al via een druk op de knop van meer comfort achter het stuur genieten. De Travel Assist biedt rijcomfort op een hoog niveau: 

 •  vooral op de snelweg en duidelijk gemarkeerde secundaire wegen kan de Travel Assist uw baanvak en uw snelheid aanhouden en tegelijk de afstand tot uw voorligger bewaken.
 •  In combinatie met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling rijdt u ontspannen in de file en stapvoetse verkeer.1,2

R-Line-pack

Het optionele R-Line-pack zorgt ervoor dat uw Passat Variant de bewonderende blikken krijgt die hij verdient: een glimp op de voorzijde wordt meteen afgeleid naar het opvallende radiatorrooster met de verticale verchroomde sierstrips en R-Line-logo. De markante voorbumper met C-signatuur in hoogglans zwart samen met de geïntegreerde mistlichten en glanzende luchtinlaten belichamen de inspirerende en sportieve R-stijl. De opvallend gekleurde drempelverbreders benadrukken de vloeiende overgang van voor- naar achteraan. Ook de achterzijde van de Passat Variant is indrukwekkend: de achterbumper volledig in koetswerkkleur met verchroomde trapeziumvormige uitlaatpijpen en het glanzend zwarte diffusorinzetstuk vervolledigen de look.

Het interieur van de Passat Variant straalt sportief zelfvertrouwen uit vanaf het moment dat u instapt: de standaard aluminium sierlijst voor de Passat Highline en de roestvrij stalen pedalen springen meteen in het oog. De zwarte dakhemel samen met de schakelpook en vloermatten met contrasterend stikwerk drukken hun stempel op het interieur. Daarnaast dragen zowel het infotainmentsysteem als het multifunctionele lederen stuur het R-Line-logo. In de DSG-modellen is het stuur uitgerust met schakellepels die voor nog dynamischere schakelwissels zorgen. R-Line bekleedt de middenstukken van de stoelen in de stof Carbon Flag en de binnenste zijsteunen in Vienna-leder. Het R-Line-pack biedt in optie ook sportstoelen in Nappa-leder aan met de binnenste zijsteunen in Carbon Style (splitleder). Beide mogelijkheden krijgen een R-Line-logo mee op de achterkant van de voorstoelen.

Zacht op de baan: de standaard 18-duimsvelgen Bonneville en de optionele 19-duimsvelgen Pretoria vormen het perfecte complement op het uitgebreide gamma wielen. Onderstreep het dynamische karakter van uw voertuig met het optionele R-Line sportpack dat een verlaagde sportophanging, getinte zijachterruiten, een getinte achteruit, progressieve stuurinrichting en het elektronische sperdifferentieel XDS.    

R-Line-koetswerkpack

Het R-Line-koetswerkpack werd speciaal ontworpen om iedereen die uw nieuwe Passat Variant bekijkt te imponeren. De dynamische voorzijde, de opvallende mistlichten en de deurpanelen maken de Passat Variant tot een heuse blikvanger. Op het radiatorrooster met verticaal verchroomde strips pronkt het kenmerkende R-Line-logo. De luchtinlaten met hun expressieve design in combinatie met de speciale R-Line-voorbumper met C-signatuur maken het sportieve geheel af.

Ook de achterzijde van de Passat Variant is indrukwekkend: de aparte R-Line-diffusor in glanzend zwart en de achterbumper met geïntegreerde verchroomde trapeziumvormige uitlaatpijpen en het glanzend zwarte diffusorinzetstuk onderstrepen het atletische karakter van de nieuwe Passat Variant.

Bewonderende blikken verzekerd: het uitrustingspack voor de Passat Variant biedt lichtblokken achteraan en een dakspoiler.