2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Man houdt zijn kind vast naast

De Passat GTE Variant.

De Passat GTE Variant. Moderne mobiliteit met hybridetechnologie.

Denk aan de toekomst: De nieuwe Passat GTE Variant met plug-in hybridetechnologie brengt niet alleen een sterke motor op de baan maar is ook erg zuinig. Met zijn handig elektrische rijbereik staat hij synoniem voor een toekomstgerichte verantwoordelijke mobiliteit.

Design & Licht.

Het zelfbewuste design van de nieuwe Passat GTE Variant straalt elegantie en klasse uit. Zijn duidelijke vormgeving en dynamische proporties laten een blijvende indruk na.

 • Koetswerk.

  Overtuigend. Bij de eerste aanblik en telkens opnieuw.

  De plug-inhybride Passat GTE Variant is niet alleen zeer sportief maar ook uitgesproken elegant. Het design met markante lichtsignatuur verleent hem zijn zelfbewuste look.

  Meer weten
 • Velgen.

  Het draait allemaal om u.

  U heeft uw eigen stijl. De Passat GTE Variant heeft de bijpassende lichtmetalen velgen. Kies uit verschillende designs: van klassiek-elegant tot dynamisch-sportief.

  Meer weten
 • Interieur.

  Een echte blikvanger.

  Met in het blauw afgeboorde stoelbekledingen legt de Passat GTE Variant kleuraccenten, die perfect bij zijn sportief-elegante uiterlijk passen.

  Meer weten

Hybride.

Twee is beter dan één. De krachtige hybrideaandrijving van de Passat GTE Variant combineert een turbobenzinemotor met een pittige elektromotor wat resulteert in een dynamisch maar tegelijkertijd zuinig rijgedrag.

 • Rijbereik.

  Denk op de lange termijn:

  Met een totaalrijbereik van 55 km (Berline: 57 km) gemeten volgens WLTP (70 km volgens NEDC) bewijst uw Passat GTE Variant dat efficiënte mobiliteit op langeafstandstrajecten met plug-inhybridetechnologie geen toekomstmuziek meer is: plaatselijk uitstootvrij en quasi geruisloos.

 • Plug-in-Hybrid.

  Efficiënte samenwerking.

  De Passat GTE Variant verzoent de efficiëntie van een elektrische aandrijving met de kracht van een verbrandingsmotor.

  Meer weten
 • Laadmanagement.

  Met nieuwe energie de dag in. Het oplaadmanagement maakt het mogelijk.

  Startklaar voor het leven van alledag: de plug-inhybride biedt de mogelijkheid om de batterij van de elektrische motor via een externe stroombron op te laden.

  Meer weten
 • GTE-modus.

  Voelbare wendbaarheid.

  Mag het ietsje sportiever? In GTE-modus ervaart u de gebundelde kracht van de TSI- en de elektrische motor.

  Meer weten
 • E-modus.

  Plaatselijk uitstootvrij met een druk op de knop.

  Milieubewust rijcomfort: Dankzij de e-modusknop naast de versnellingspook schakelt u onderweg makkelijk over op de zuiver elektrische aandrijving.

  Meer weten

IQ.DRIVE

IQ.DRIVE is bij Volkswagen de noemer waaronder alle intelligente rijhulpsystemen vallen. Alle systemen waarover we al beschikken, maar ook die die we aan het ontwikkelen zijn voor morgen en die waarnaar we voor de toekomst onderzoek doen. IQ.DRIVE staat tevens voor innovatieve ideeën met een heldere focus: uw comfort en uw veiligheid.

 • Travel Assist.

  Geniet van comfort met een druk op de knop.

  Stelt u zich eens voor dat een deel van het traject door de rijhulpsystemen van uw Passat GTE Variant worden overgenomen. Dit doet de optionele Travel Assist voor u: daarmee rijdt u vandaag al comfortabeler en meer ontspannen.1

  Meer weten
 • Elektromechanische remkrachtversterker.

  Geknipt voor korte remafstanden.

  Met de standaard elektromechanische remkrachtversterker en in combinatie met het noodremsysteem Front Assist met voetgangerdetectie wordt de remweg van uw Passat GTE Variant verkort. Zo verkleint het eventuele risico op ongevallen met voetgangers.

  Meer weten
 • Parkeren.

  Parkeren was nog nooit zo makkelijk.

  Zelf parkeren is voorbij. De parkeerhulp die vanaf Comfortline standaard is en de optioneel bestelbare parkeerhulp Park Assist besparen u veel moeite bij het parkeren en maneuvreren1 terwijl u te allen tijde de controle over uw voertuig behoudt.

  Meer weten
 • Proactieve bescherming van de inzittenden.

  Langs alle kanten beschermd.

  De proactieve bescherming van de inzittenden beschermt u binnen de technische mogelijkheden in kritieke situaties zoals bij op handen zijnde botsingen.

Connectiviteit.

In de Passat GTE Variant bent u online. Zoals u dat al lang gewoon bent in uw dagelijkse leven, altijd en overal, met vrienden, familie en zakenrelaties. Een vast ingebouwde e-simkaart geeft u rechtstreeks toegang tot de mobiele online diensten. Naar hartenlust en standaard. Blijf onderweg dus tiptop geïnformeerd en goed geëntertaind.

 • We Connect

  We Connect. Naadloos verbonden met uw Passat GTE Variant.

  U stapt binnen in de digitale diensten van Volkswagen en maakt een rechtstreekse verbinding met uw voertuig: met het We Connect-pack geeft u uw Volkswagen geïntegreerde connectiviteit mee en kunt u na een eenmalige activatie gratis bogen op heel wat nuttige en innovatieve online diensten.

 • We Connect Plus

  We Connect Plus. Doorontwikkelde connectiviteit.

  De volledige wereld van digitale diensten van Volkswagen tilt connectiviteit naar een nieuw peil. We Connect Plus biedt u bijkomende uitgekiende functies, van intelligente navigatie met realtime-informatie over muziekstreaming en webradio tot het gebruiken van uw smartphone als afstandsbediening voor handige voertuigfuncties voor nog meer comfort, entertainment en realtime-informatie.

 • Mobiele sleutel.

  Deel uw Passat GTE Variant met anderen.

  Praktisch en slim: open en start uw Passat makkelijk en snel via uw smartphone wanneer u maar wilt. Mobiele sleutels kunt u ook naar vrienden en familieleden sturen om hen makkelijk van uw voertuig gebruik te laten maken.

  Meer weten

infotainment.

In uw nieuwe Passat GTE Variant bent u goed geconnecteerd en worden u en uw reisgezellen zeer goed geëntertaind. Geniet van een buitengewone sound, intuïtieve navigatie en het gemak van de spraakbediening die u gehoorzaamt op uw woord.

 • Apple Music.

  Geniet tot 6 maanden van gratis Apple Music.

  Volkswagen Car-Net biedt u vandaag nog meer voordelen. Zo kan u rekenen op tot 6 maanden Apple Music met een keuze uit meer dan 50 miljoen songs die u reclamevrij via CarPlay in uw Volkswagen kan afspelen en op uw iPhone, Android-smartphone, Mac, pc of andere toestellen. Ontdek de nieuwe hits en exclusieve inhoud zoals uitgebreide interviews met artiesten en de allernieuwste sounds via de live radio Beats 1 Radio.
  Meer informatie volgt binnenkort.

 • Streaming & Internet.

  Naar hartenlust gebruik maken van streamingdiensten.

  Onderweg hoeft u uw lievelingsdiensten niet te missen: via het infotainmentsysteem van uw Passat GTE Variant kunt u beschikken over uw favoriete streamingdiensten en ligt dankzij webradio en hybride radio de volledige wereld van de internetradio’s voor u open.

  Meer weten
 • Spraakbediening.

  Wachtend op uw commando: de spraakbediening.

  Praat met de spraakbediening zonder uw blik van de baan te nemen. Of u nu via de spraakbediening uw lievelingsmuziek selecteert of de route plant, de spraakbediening, standaard in uw infotainmentsysteem, staat steeds tot uw dienst.

  Meer weten
 • Telefooninterface Comfort.

  Met beide handen aan het stuur telefoneert u veiliger.

  Blijf ook tijdens het rijden bereikbaar wanneer u dat wenst. Met de optioneel beschikbare telefooninterface Comfort houdt u beide handen aan het stuur en een grip op het verkeer.

  Meer weten

Deel uw Passat GTE Variant met anderen.

Mobiele sleutel van de Passat GTE Variant

Waarom uw eigen voertuig niet delen met collega’s, vrienden of familieleden? Met de nieuwe Passat is dat allemaal en eenvoudig mogelijk. Langs deze weg kunt u de mobiele sleutel via een veilige verbinding naar de andere gebruiker sturen en hem toelaten de Passat via zijn smartphone te openen en te starten. Bij de start beschikt u over twee licenties die elk een jaar geldig zijn. Bijkomende sleutels kunnen in de webshop of rechtstreeks in het voertuig worden bijgekocht.

Overtuigt. Bij de eerste aanblik en telkens opnieuw.

Koetswerk van de de nieuwe Passat GTE Variant

De representatieve voorkant van de Passat GTE Variant staat voor eersteklas design dat gezien mag worden. Met een geaccentueerd lijnenspel, vloeiend silhouet en het opvallende radiatorrooster zal hij ook aan hoge verwachtingen weten te beantwoorden. Wat onmiddellijk in het oog springt, zijn de markante designkenmerken zoals de blauwe remzadels, het c-vormige leddagrijverlichting in de bumper en het GTE-label vooraan, op de flanken en achteraan die hem een onmiskenbaar eigen look geven. Ook de standaard ledkoplampen met geïntegreerde lichtsignatuur versterken de expressiviteit van de Passat GTE Variant.

Naast de standaard Montpellier-velgen bieden we u onder andere de nieuwe optionele lichtmetalen18-duimsvelgen Liverpool in Adamantium Dark of Bonneville in Black gepolijst aan.1

Een echte blikvanger.

Interieur van de nieuwe Passat GTE Variant

Wanneer u plaatsneemt in uw nieuwe Passat GTE Variant, overvalt u een gevoel van vrijheid: door de horizontale sierelementen op het dashboard en de verbinding met de deuren wordt het interieur optisch gestrekt waardoor het royaal en groot lijkt. Dankzij de geoptimaliseerde middenconsole met groot opbergvak wordt het interieur gekenmerkt door een geslaagde mix van stijlvolle elegantie en functionele orde. Dat is ook te zien aan de stoelen die standaard overtrokken zijn in een stof met blauwe accenten.

Plaatselijk uitstootvrij met een druk op de knop.

E-modus van de Passat GTE Variant

De Passat GTE Variant (brandstofverbruik, l/100 km: gecombineerd 1,8 – 1,7; stroomverbruik, kWh/100 km: gecombineerd 13,9 – 13,4; CO2-uitstoot gecombineerd, g/km: 40 - 38; efficiëntieklasse: A+) start automatisch in elektrische aandrijfmodus, de e-modus, op voorwaarde dat de batterij voldoende geladen is en de buitentemperatuur niet te laag is. De krachtige lithium-ionhoogvoltagebatterij voorziet uw auto van energie en maakt een rijbereik van zowat 70 kilometer (NEDC)2 mogelijk, ca. 55 km2 (berline: ca. 57 km) volgens de WLTP-norm. Zo is het vooral in de stad en in woonzones comfortabel rijden, zonder lawaai of uitstoot te veroorzaken. Bovendien zijn ook in e-modus hogere snelheden mogelijk: op de Duitse snelwegen is de Passat GTE tot 225 km/u snel, onder meer dankzij een maximumkoppel van 400 Nm.

Voor het opladen van de batterij beschikt u over drie mogelijkheden: de standaard laadkabel voor 2,3 kW wisselstroom, een optionele kabel geschikt voor 3,6 kW wisselstroom die de laadtijd aanzienlijk inkort en zelfs een optioneel beschikbare wallbox.

2 volgens NEDC (New European Driving Cycle) Het NEDC -rijbereik hangt af van de bandenmaat gebruikt bij het doorlopen van de cycli volgens NEDC (New European Driving Cycle) op de testbank. De waarde van 50 km elektrisch rijbereik (883 km totaal rijbereik) wordt bereikt met banden van 16 duim, 48 km (848 totaal rijbereik) met 17 duim en 45 km (829 km totaal rijbereik) met banden van 18 duim. Het werkelijke

rijbereik wijkt ook af al naargelang de rijstijl, snelheid, bandenkeuze, inzetten van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, etc.

Voelbare wendbaarheid.

E-modus van de Passat GTE Variant

Met een druk op de GTE-knop van uw Passat GTE Variant ervaart u immers hoe de Passat GTE Variant (brandstofverbruik, l/100 km: gecombineerd 1,8 – 1,7; stroomverbruik, kWh/100 km: gecombineerd 13,9 – 13,4; CO2-uitstoot gecombineerd, g/km: 40 - 38; efficiëntieklasse: A+) met een koppel van 400 Nm zijn maximaal systeemvermogen van 160 kW (218 pk) opwekt en het voertuig nog sportiever de sporen geeft. Daar draagt vooral ook de ‘boost’ toe bij die de gebalde kracht van de TSI- en elektromotor bundelt. In GTE-modus is alles consequent op vermogen afgestemd en dat is meteen te merken van zodra u het gaspedaal of het directere stuur beroert.

Met nieuwe energie de dag in. Het oplaadmanagement maakt het mogelijk.

Laadmanagement van de Passat GTE Variant

Uw Passat GTE Variant (brandstofverbruik, l/100 km: gecombineerd 1,8 – 1,7; stroomverbruik, kWh/100 km: gecombineerd 13,9 – 13,4; CO2-uitstoot gecombineerd, g/km: 40 - 38; efficiëntieklasse: A+) opladen gaat even makkelijk als een gloeilamp vervangen: de batterij van de elektromotor zal via het stopcontact thuis of in openbare laadstations van energie worden voorzien. Na ongeveer 6u15 is de lithium-ionbatterij volledig opgeladen. Indien u gebruik maakt van een openbaar laadstation of de optioneel bestelbare wallbox, dan is opladen in 4 uur mogelijk.

Efficiënte samenwerking.

Plug-in-Hybrid van de Passat GTE Variant

De Passat GTE Variant (brandstofverbruik, l/100 km: gecombineerd 1,8 – 1,7; stroomverbruik, kWh/100 km: gecombineerd 13,9 – 13,4; CO2-uitstoot gecombineerd, g/km: 40 - 38; efficiëntieklasse: A+) is een plug-inhybride. Hij wordt aangedreven door een elektromotor en een TSI-motor. Zo geniet u alle voordelen van e-mobiliteit, zonder daarvoor compromissen te moten sluiten.

Uw Passat GTE Variant start u in de plaatselijk uitstootvrije en quasi geruisloze e-modus waarbij enkel de elektrische functioneert. Dankzij de lineaire krachtontplooiing staat er meteen een koppel van 400 Nm ter beschikking. U kan van bij het begin gerust de GTE-modus inschakelen waarmee ook de verbrandingsmotor aan het werk wordt gezet. In deze modus trekt de plug-inhybride van 0 naar 100 km/u op in slechts 7,6 seconden.

Vanaf het ogenblik dat u een snelheid van 140 km/u bereikt, biedt de TSI-motor altijd ondersteuning aan de elektrische motor en schakelt uw Passat GTE Variant over naar hybride modus. In die modus kan hij doorstomen naar zijn topsnelheid van 225 km/u.

Activeert u de GTE-modus via de overeenkomstige knop, dan bundelt u de gebalde kracht van de beide motoren. Samen zijn die goed voor een systeemvermogen van 160 kW (218 pk) en de mogelijkheid om via een boost-functie dat allerlaatste tikkeltje vermogen uit uw Passat GTE te puren.

Naar hartenlust gebruik maken van streamingdiensten.

Streamingdiensten van de Passat GTE Variant

Met uw lievelingsmuziek waarvan u onderweg via streamingdiensten geniet, worden zelfs langere autoritten afwisselend en onderhoudend. Om van de diensten gebruik te maken dient u eenmalig met uw bestaande toegangsgegevens in te loggen. Daarna heeft u rechtstreeks via het navigatiesysteem in uw Passat onbeperkt toegang zonder nog een extern apparaat te moeten gebruiken.1

Wachtend op uw commando: de spraakbediening.

Spraakbediening van de Passat GTE Variant

Met de intuïtieve spraakbediening kunt u via uw stem bijvoorbeeld de radio, uw telefoon en navigatie in uw wagen aansturen.

Maak van uw spraakbediening meteen gebruik zonder eerst bepaalde commando’s te leren en met uw volle concentratie op de weg. Zo geniet u voortaan nog meer van het autorijden want via spraak regelt u het geluidsvolume van de radio en zoekt u adressen en contacten op. Ook de optionele online diensten van We Connect Plus zijn heel eenvoudig via spraak te bedienen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld online informatie over voorkeursbestemmingen, openingstijden van parkings of de prijzen van een tankstation.

Met beide handen aan het stuur telefoneert u veiliger.

Telefooninterface Comfort van de Passat GTE Variant

Dankzij de telefooninterface Comfort kunt u ontspannen bellen tijdens het rijden. Bijzonder praktisch: het geïntegreerde opbergvak met inductieve koppeling met de externe antenne en een inductieve oplaadfunctie. De handsfree installatie garandeert een storingvrije ontvangst en laat zich vlot bedienen via het multifunctionele scherm, het multifunctionele stuur of het aanraakscherm van het audiosysteem. De interface is compatibel met de huidige mobieletelefoniestandaard LTE.

Geknipt voor korte remafstanden.

Elektromechanische remkrachtversterker van de Passat GTE Variant

Als u het tempo plots moet intomen, moeten de remmen van uw voertuig zonder vertraging doeltreffend reageren. De elektromechanische remkrachtversterker verbetert ook het rijden met rijhulpsystemen met enkele indrukwekkende voordelen:

• de optionele automatische cruisecontrol ACC reageert comfortabeler. Het afremmen kan door de elektromechanische remkrachtversterker fijner worden afgesteld.

• in combinatie met de Front Assist met voetgangerherkenning kan uw remweg aanzienlijk verkorten.1 Hierdoor vermindert het gevaar van een eventuele aanrijding met een voetganger en daalt de aanrijdingssnelheid.

Binnen de limieten van het systeem.

Parkeren Passat GTE Variant

Bij het maneuvreren waarschuwt de parkeerhulp u akoestisch en optisch voor herkende obstakels voor en achter het voertuig. De optionele parkeerhulp Park Assist biedt nog veel meer: Het systeem kan parkeerplaatsen (dwars op de weg en parallel aan de weg) herkennen en zelfstandig alle stuurbewegingen voor zijn rekening nemen tot u volledig geparkeerd bent. Het systeem kan bovendien uitparkeren uit parkeerplaatsen parallel aan de weg. U hoeft enkel nog koppeling, gas en rem te bedienen terwijl u de omgeving rond de auto in het oog houdt.

Geniet van comfort met een druk op de knop.

Travel Assist van de Passat GTE Variant

Rijden met ondersteuning van rijhulpsystemen is in de nieuwe Passat niet langer toekomstmuziek: met de technologie van het optioneel bestelbare rijhulpsysteem Travel Assist kunt u vandaag al via een druk op de knop van meer comfort achter het stuur genieten. De Travel Assist biedt rijcomfort op een hoog niveau1,2

• vooral op de snelweg en duidelijk gemarkeerde secundaire wegen kan de Travel Assist uw baanvak en uw snelheid aanhouden en tegelijk de afstand tot uw voorligger bewaken.

• in combinatie met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling rijdt u ontspannen in de file en stapvoets verkeer.