Golf GTI  Clubsport
Golf GTI  Clubsport
Golf GTI  Clubsport

Onze sportwagens

In elke Volkswagen klopt een sportief hart.

Een sportwagen biedt altijd iets meer: meer dynamiek, meer kracht, meer controle. Het rijplezier achter het stuur van een sportwagen is dan ook onvergelijkbaar. Dit gevoel van sportiviteit zit diep in het DNA van Volkswagen. De Polo R WRC werd 4 jaar op rij wereldkampioen rally. De Race Touareg won de Dakar Rally 3 jaar op rij. We strijden mee in de TCR, de Formule 3 en hebben natuurlijk onze eigen VW Fun Cup. Allemaal race-ervaringen die we gebruiken om onze gewone modellen nog competitiever te maken. Zoals onze sportwagens. Zij combineren kracht met elegantie en veiligheid. Allemaal om u een geweldige rijervaring te bieden.

Zoveel meer dan kracht alleen.

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel van een sportwagen: zijn motor. Die levert een pak opwindend rijplezier. Hij klinkt ook sportiever dan de gemiddelde motor. Tegelijk is de auto zo ontworpen dat hij moeiteloos omgaat met alle extra pk’s. Zijn wegligging is strak en u stuurt preciezer. Puur genieten achter het stuur.

Rij nog sportiever dankzij innovatieve
technologie.

Rijplezier is iets wat je voelt. Toch kan technologie zo’n gevoel sterker maken. We zetten vier innovaties op een rij.

Kies uw eigen rijstijl.

Dit innovatieve systeem past het chassis constant aan de weg en de rijomstandigheden aan. Bovendien kiest u helemaal zelf hoe u wilt rijden. Met een simpele druk op een knop switcht u tussen Normaal, Sportief en Comfortabel. Gaat u voor Sportief – uiteraard -, dan verstrakt de ophanging en stuurt u scherper. Dynamic Chassis Control is een optie.

Onze sportieve uitblinkers.

Kracht komt in vele vormen. Benzinemotor, dieselmotor, plug-inhybride, de keuze is aan u. Een ding staat vast: u zal heel veel rijplezier beleven.