Golf GTI
Golf GTI
Golf GTI

Onze sportwagens.

 1. Onze sportwagens

In elke Volkswagen klopt een sportief hart.

Een sportwagen biedt altijd iets meer: meer dynamiek, meer kracht, meer controle. Het rijplezier achter het stuur van een sportwagen is dan ook onvergelijkbaar. Dit gevoel van sportiviteit zit diep in het DNA van Volkswagen. De Polo R WRC werd 4 jaar op rij wereldkampioen rally. De Race Touareg won de Dakar Rally 3 jaar op rij. We strijden mee in de TCR, de Formule 3 en hebben natuurlijk onze eigen VW Fun Cup. Allemaal race-ervaringen die we gebruiken om onze gewone modellen nog competitiever te maken. Zoals onze sportwagens. Zij combineren kracht met elegantie en veiligheid. Allemaal om u een geweldige rijervaring te bieden.

Ons GTI gamma.

Zoveel meer dan kracht alleen.

 • Krachtig
  Krachtig
 • Krachtig
  Krachtig

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel van een sportwagen: zijn motor. Die levert een pak opwindend rijplezier. Hij klinkt ook sportiever dan de gemiddelde motor. Tegelijk is de auto zo ontworpen dat hij moeiteloos omgaat met alle extra pk’s. Zijn wegligging is strak en u stuurt preciezer. Puur genieten achter het stuur.

Rij nog sportiever dankzij innovatieve technologie.

Rijplezier is iets wat je voelt. Toch kan technologie zo’n gevoel sterker maken. We zetten vier innovaties op een rij.

 • Dynamic Chassis Control
  Dynamic Chassis Control

Kies uw eigen rijstijl.

 • Dynamic Chassis Control
  Dynamic Chassis Control

Dit innovatieve systeem past het chassis constant aan de weg en de rijomstandigheden aan. Bovendien kiest u helemaal zelf hoe u wilt rijden. Met een simpele druk op een knop switcht u tussen Normaal, Sportief en Comfortabel. Gaat u voor Sportief – uiteraard -, dan verstrakt de ophanging en stuurt u scherper. Dynamic Chassis Control is een optie.

Onze sportieve uitblinkers.

Kracht komt in vele vormen. Benzinemotor, dieselmotor, plug-inhybride, de keuze is aan u. Een ding staat vast: u zal heel veel rijplezier beleven.

Polo GTI rouge en mouvement 3/4 arrière.

De Polo GTI.

GTI heeft altijd al synoniem gestaan voor uitzonderlijke rijprestaties en massa’s rijplezier. De nieuwe Polo GTI zet deze traditie verder.

De Arteon.

De Arteon heeft verdacht veel weg van een rijdend designobject. Zeker als u weet dat hij beschikt over krachtbronnen tot 280 pk.

Het R-Line Pack.

Voor de ultieme sportieve look.

Soms hebt u geen sportwagen nodig om u sportief te voelen. Daar zorgt het R-Line Pack voor. Het tovert uw Volkswagen vanbinnen en vanbuiten om in een bolide. Het R-Line Exterieur Pack biedt onder andere lichtmetalen velgen, luchtinlaten en een speciaal ontworpen R-Line voorbumper. Het R-Line Interieur Pack biedt dan weer, onder andere, sportzetels, pedalen in aluminiumlook en een lederen sportstuur.

De R-Line Packs zijn beschikbaar op de Polo, Golf, Golf Variant, Golf Sportsvan, Touareg, Tiguan, Passat & Passat Variant en Touran.

Voor ieder een Volkswagen.

Onze stadswagens
Onze gezinswagens.
Onze SUV's.
Onze elektrische wagens.
Onze CNG wagens.
Al onze modellen.

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen-team.