Onze hybride modellen

Hybride
Wat is een plug-in hybride wagen?

Een plug-in hybride auto is uitgerust met een benzinemotor en een elektromotor, die wordt gevoed door een batterij. Die laatste kan worden opgeladen aan een stopcontact, Wallbox of een publiek oplaadstation.

De twee motoren kunnen samen of onafhankelijk van elkaar werken om het voertuig aan te drijven, al naargelang de situatie. De managementmodule zorgt automatisch voor de overgang tussen beide aandrijfmodi en heeft als doel het brandstofverbruik te optimaliseren. Zolang de snelheid en de omgevingscondities het toelaten, zal de auto zuiver elektrisch rijden.

Bij sterke acceleraties of bij hoge snelheden zal de benzinemotor het nodige extra vermogen leveren. Wanneer de batterij volledig is ontladen, wordt de benzinemotor automatisch opgestart om u tot op uw bestemming te brengen. Ondertussen wordt de batterij ook bijgeladen.

 

Elektrisch
Wat is een elektrische wagen?

Een elektrische auto wordt uitsluitend aangedreven door een elektrische motor. Die wordt gevoed door een batterij met een grote capaciteit die hem in staat stelt om alle doordeweekse verplaatsingen te kunnen doen.

De elektrische auto biedt diverse oplaadmogelijkheden. De batterij kan thuis of op het werk worden opgeladen, via een stopcontact of een Wallbox. Onze elektrische modellen kunnen ook worden opgeladen met publieke snelladers om de oplaadtijd te verkorten.

Wanneer men het gaspedaal lost, wordt de kinetische energie die door de wielen wordt ontwikkeld, teruggestuurd naar de batterij om de autonomie te vergroten. Afhankelijk van de rijsituatie zal het mogelijk zijn om te kiezen voor een zeer beperkte motorrem over lange afstanden, zeer lang uitbollen zonder energie te verbruiken, of fel te vertragen (veel motorrem) wat zeer praktisch is in de stad zodat u het rempedaal niet hoeft te gebruiken.

Fiscale voordelen

Met onze Plug-in hybride modellen geniet u zowel als particulier, werknemer met een bedrijfswagen, zelfstandige maar ook als bedrijfsleider van interessante fiscale voordelen. Onze plug-in hybride wagens bieden een jaarlijks bruto voordeel alle aard (VAA) voor werknemers en een maximale fiscale aftrek van 100% voor zelfstandigen en bedrijven in combinatie met een minimale CO2-bijdrage. Plug-in hybride en elektrische auto's hebben ook recht op een interessant belastingtarief in de 3 regio's van het land.

In Brussel zijn de belasting op inverkeerstelling (BIV) en de jaarlijkse verkeersbelasting voor een plug-in hybride auto identiek aan die voor een auto met een verbrandingsmotor. Elektrische auto's genieten van de minimum BIV van 61,50 euro en een verlaagde wegenbelasting van 83,95 euro.

Ons gamma plug-in hybride modellen
Golf eHybrid en Golf GTE

Als ruggengraat van het Volkswagen-gamma biedt de Golf de keuze tussen twee plug-in hybride motorisaties met een verschillend karakter. De Golf eHybrid legt de nadruk op rijcomfort en optimaliseert de elektrische actieradius. De Golf GTE is resoluut gericht op sportieve rijeigenschappen, en biedt vernieuwende rijsensaties dankzij het systeemvermogen van 245 pk. Dat vermogen is vergelijkbaar met dat van de iconische Golf GTI!

De nieuwe Golf eHybrid optimaliseert het elektrische bereik van zijn 13 kWh batterij zodat u tot 71 kilometer1 kunt rijden zonder brandstof te verbruiken. Zijn maximale vermogen van 204 pk zorgt voor een veilig rijgevoel en voldoende vermogen in alle rijomstandigheden.

1Gemeten volgens WLTP-normen.

Tiguan eHybrid

De nieuwe Tiguan eHybrid is uitgerust met een plug-in hybride motorisatie. Alle kwaliteiten van de Tiguan worden gecombineerd met een indrukwekkende brandstofbesparing. Dankzij de E-Mode rijstand kan hij over een afstand van 50 kilometer1 zuiver elektrisch rijden en hij haalt een elektrische maximumsnelheid van 130 km/u.

1Gemeten volgens WLTP-normen.

Dankzij zijn grote elektrische actieradius maakt de nieuwe Tiguan eHybrid het mogelijk om de dagelijkse ritten van de meeste gebruikers zuiver elektrisch af te leggen zonder brandstof te verbruiken. Het systeemvermogen - waarbij het vermogen van de elektromotor en de TSI-benzinemotor wordt samengevoegd - van 245 pk zorgt voor een dynamisch rijgedrag en ongeëvenaard rijplezier.

Passat en Passat Variant GTE

De Passat GTE combineert stijl en comfort met de modernste technologie, zowel in de berline als in bij de Variant break. De 218 pk sterke plug-in hybride motor biedt een elektrisch rijbereik van 55 kilometer1. De slanke en elegante koetswerklijnen worden versterkt door specifieke elementen die de exclusiviteit van deze motorisatie benadrukken zoals de specifieke LED-lichtsignatuur.

1Gemeten volgens WLTP-normen.

Met zijn gigantische bagageruimte combineert de Passat Variant GTE de voordelen van een plug-in hybride motor met de veelzijdigheid van een break. Of het nu gaat om zakenreizen, familie-uitstapjes, een weekendtrip of een sportief uitstapje, de Passat Variant GTE kan het allemaal!

Arteon en Arteon Shooting Brake eHybrid

Voor het eerst wordt de Volkswagen Arteon aangeboden als eHybrid met een plug-in hybride motorisatie. Deze vernieuwende aandrijving wordt ook in de recent gelanceerde Shooting Brake koetswerkversie aangeboden. In beide modellen levert de motor 218 pk en de elektrische actieradius volstaat om het dagelijkse woon-werkverkeer af te leggen in stijl en met respect voor het milieu.