Geel Golf variant op de weg

De Volkswagen CNG wagens

Rijden op aardgas: nu voordeliger dan ooit.

Een echt duurzaam alternatief.

CNG

Wat is CNG?

CNG (Compressed Natural Gas) of samengeperst aardgas is momenteel de voordeligste en properste fossiele brandstof.

De voordelen van CNG.

 • Steeds meer tankstations
 • Stoot minder schadelijke stoffen uit (fijne stofdeeltjes, CO2 en NOx)
 • Perfect voor zowel korte als lange trajecten
 • Verhoogd rijbereik
 • Altijd toegang tot ondergrondse parkings

Niet-vervuilend. CNG vermindert de vervuiling, zowel wereldwijd als lokaal.

CNG is veel milieuvriendelijker dan klassieke fossiele brandstoffen. Rijden op aardgas heeft een directe impact op het milieu en op de volksgezondheid. Kiest u voor aardgas? Dan kiest u voor zuiverdere lucht. Want CNG stoot heel wat minder schadelijke stoffen uit dan diesel of benzine:

 • veel minder fijn stof
 • minder CO2
 • veel minder stikstofoxiden (NOx)

Daarnaast is CNG volledig veilig en kan het nooit grond of water vervuilen.

Een EURO 6-personenwagen die rijdt op aardgas1 is goed voor:

 • 11 % broeikasgassen (CO2);
 • 90 % stikstofoxyden (NOx);
 • 77 % fijn stof minder dan met een dieselwagen.

CNG heeft dus een heilzame invloed op de luchtkwaliteit en op de gezondheid, en draagt bij aan de strijd tegen de klimaatopwarming. Het vervoeren van het gas is bovendien weinig vervuilend omdat er geen enkel wegtransport voor nodig is, terwijl benzine en diesel worden vervoerd via vrachtwagens.

1  studie gecontroleerd door Mobi en Marc Pecqeur (Thomas More) en gevalideerd door UGent.

 

 

Hoe werkt het?

CNG, kort voor ‘Compressed Natural Gas’ of ‘samengedrukt aardgas’, is gewoon aardgas dat onder druk wordt gebracht door het tegen 200 bar in de tank van het voertuig te injecteren. Op die manier kunt u snel en efficiënt uw wagen voltanken.

Volkswagen op CNG zijn uitgerust met een dubbele tank (gas / benzine). Zo kan je overschakelen naar een andere brandstof wanneer je CNG-tank leeg is. Al naargelang het model en of ze zijn uitgerust met een dubbele tank CNG/benzine, varieert de totale autonomie van voertuigen van 500 tot 1.300 kilometer.

Rijden op CNG is comfortabel rijden. U geniet van een stille motor en een gewone kofferruimte (omdat de aardgastank is ingebouwd in het chassis) en heeft een groot rijbereik. En of u nu een gezinswagen of een firmawagen zoekt, u vindt altijd een ideaal model in ons grote aanbod aan CNG-wagens.

Gemakkelijk tanken.

De aansluiting voor het vulpistool van aardgas bevindt zich vlakbij de schenktuit voor benzine. Je moet enkel het vulpistool aansluiten, de hendel naar omhoog zetten tot hij blokkeert, en op de startknop duwen. Als je wil stoppen met tanken voor je tank helemaal vol is, volstaat het om op de stopknop te drukken. Oefen hierna wat druk uit op het vulpistool om het los te koppelen en terug te trekken. CNG tankt u even eenvoudig als benzine of diesel. Ontdek het met eigen ogen in onze video. (hieronder)

Er bestaan momenteel een honderdtal CNG-stations in België. Bijna de helft van deze stations wordt beheerd door onze partner DATS24.

Hoe tankt u CNG?

CNG tankt u even eenvoudig als benzine of diesel. Ontdek het met eigen ogen in onze video.

--:--

Test één van onze CNG modellen

Bij Volkswagen kunt u elk model uit ons CNG-gamma gratis uitproberen. Al wat u nog hoeft te doen, is uw keuze maken uit:

FAQ.

Zit u nog met vragen? Stel ze aan uw Volkswagen concessiehouderOpens an external link of bezoek de website van de Gasfederatie:

Voor ieder een Volkswagen.

Al onze modellen.