App-Connect. Op deze manier haalt u de apps naar uw auto.

App-Connect. Op deze manier haalt u de apps naar uw auto.

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Het werkt als volgt

Wilt u de smartphone-apps veilig en comfortabel in de wagen gebruiken? Dankzij App-Connect is dat makkelijker dan ooit tevoren. Hiermee kunt u geselecteerde apps en inhoud comfortabel direct in uw Volkswagen bedienen. Ze worden via een kabel overgebracht naar het scherm van het infotainment-systeem en u kunt ze gemakkelijk en overzichtelijk binnen uw blikveld bedienen. Zo wordt het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot muziek, nieuws, kaarten of gesproken boeken. Volkswagen biedt meteen drie interfaces voor het koppelen van smartphones met talrijke mogelijkheden: Apple CarPlay™, Android Auto™ van Google en MirrorLink®. Het gebruik van Apple CarPlay™ en Android Auto™ van Google™ is voor auto's die We Connect ondersteunen door de draadloze verbindingsmogelijkheid voor de navigatiesystemen 'Discover Media', 'Discover Pro' en 'Ready 2 Discover' nu ook bijzonder gemakkelijk. Om niet te worden afgeleid, kunnen er tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart.1

De verbindingsmogelijkheden met App-Connect

Apple CarPlay™

Apple CarPlay™

Met CarPlay™ van Apple bedient u tijdens het rijden geselecteerde apps van uw iPhone. Vanaf nu ook draadloze aansluiting voor auto's die We Connect ondersteunen.

Meer over Apple CarPlay™

Android Auto

Android Auto™

Met Android Auto™ van Google™ bedient u geschikte apps op uw smartphone veilig tijdens het rijden. Vanaf nu ook draadloze aansluiting voor auto's die We Connect ondersteunen.

Meer over Android Auto

MirrorLink

MirrorLink®

Met MirrorLink® hoeft u geen praktische apps meer te missen achter het stuur.

Meer over MirrorLink

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Kontakt

Heb je vragen, suggesties of feedback? 

We horen graag van je. Je kunt ons bellen op 0800 - 38152 (gratis vanaf alle Belgische nummers). Als je telefoonprovider dit nummer niet ondersteunt, kun je bellen naar +32 2 401 0997. De tariefkosten kunnen per provider verschillen. Bij het bellen vanuit het buitenland kunnen er roamingkosten in rekening worden gebracht.

Je kunt ons natuurlijk ook per e-mail bereiken:
appconnect-support@volkswagen.deOpens a mail link

Dit is misschien ook interessant voor u

Disclaimer van Volkswagen

1.
Alleen verkrijgbaar in combinatie met de radio's 'Composition', 'Composition Colour', 'Composition Media' en 'Ready 2 Discover' of de navigatiesystemen 'Discover Media' en 'Discover Pro'. App-Connect omvat de technologieën Apple CarPlay™, Android Auto™ en MirrorLink®. Er kunnen tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart zodat u tijdens het rijden niet wordt afgeleid. Houd er in dit verband ook rekening mee dat sommige apps niet voor elk van de drie technologieën worden aangeboden, dat de functies tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen door de aanbieder of door de aanbieder kunnen worden stopgezet en dat de beschikbaarheid van deze technologieën van land tot land kan verschillen. Informatie over de compatibiliteit van smartphones vindt u voor Apple CarPlay™ onder https://www.apple.com/benl/, voor Android Auto™ onder https://www.android.com/intl/be_nl/auto/ en voor MirrorLink® onder https://mirrorlink.com/
3.
De opgegeven verbruiks- uitstootwaarden zijn volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures verkregen. Sinds 1 september 2017 krijgen bepaalde nieuwe auto's al hun typegoedkeuring volgens de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor personenauto's en lichte bedrijfswagens (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), een meer realistische testprocedure voor het meten van het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot. Vanaf 1 september 2018 zal de WLTP stapsgewijs de nieuwe Europese rijcyclus (NEDC) vervangen. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn de brandstofverbruiks- en CO₂-uitstootwaarden die zijn gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan die welke zijn gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen er vanaf 1 september 2018 bij de motorrijtuigenbelasting overeenkomstige veranderingen optreden. Meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC kunt u vinden op www.volkswagen.de/wltp.

Op dit moment moeten nog de NEDC-waarden worden vermeld. Voor zover het gaat om nieuwe auto's die hun typegoedkeuring volgens WLTP hebben gekregen, worden de NEDC-waarden afgeleid van de WLTP-waarden. Het daarnaast opgeven van de WLTP-waarden kan tot aan het verplichte gebruik op vrijwillige basis plaatsvinden. Voor zover de NEDC-waarden als verschil worden aangegeven, hebben deze geen betrekking op één afzonderlijk voertuig en maken ze geen deel uit van het aanbod. Ze dienen uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende voertuigtypen. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO₂-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig.

Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële, specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in "Leidraad over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die op alle verkooppunten en bij de DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen (www.dat.de/co2) gratis verkrijgbaar is.
4.
Voor de aanschaf van ‘We Upgrade’-artikelen hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount, een geldig We Connect-contract en een legitimatie als hoofdgebruiker, d.w.z. de koppeling van uw gebruikersaccount aan een specifieke auto, nodig. Verder is het noodzakelijk dat de auto beschikt over de technische mogelijkheden die vereist zijn voor het desbetreffende artikel. De hoofdgebruiker kan de beschikbare artikelen van We Upgrade voor de betreffende auto bekijken in de In-Car shop van het infotainmentsysteem of in de We Connect webshop op shop.volkswagen-we.com. Producten tegen betaling kunnen zowel in de In-Car shop als de We Connect webshop worden gekocht met behulp van de op dat moment weergegeven en beschikbare betaalmiddelen. Gekochte en geactiveerde We Upgrade-functies blijven bij de auto, kunnen door alle bestuurders worden gebruikt en zijn niet overdraagbaar naar andere auto's.