Technologie & engineering

Eén module. Vele modellen.

Of u nu voor een stadswagen, een SUV of een ruime zevenzitter opteert, het MEB oftewel Modular Electric Drive-platform biedt u alles wat u van de elektrische mobiliteit van de toekomst verlangt. Dat komt omdat dit nieuw ontwikkelde voertuigplatform speciaal voor elektrische wagens werd ontwikkeld. Dat heeft het voordeel dat het MEB-platform de mogelijkheden van deze technologie optimaal kan benutten. Concreet betekent dat voor u meer ruimte, flexibiliteit, rijbereik, comfort, gebruiksgemak en rijdynamiek. Kortom: een nieuw type van mobiliteit.

Het voertuigplatform MEB

Meer ruimte voor zelfontplooiing.

Volkswagen heeft de elektrische mobiliteit opnieuw uitgewerkt. Er is geen nood meer aan een verbrandingsmotor, versnellingsbak, transmissietunnel, brandstoftank en uitlaatsysteem. Dat is goed nieuws voor u en voor onze ingenieurs en ontwerpers. De wielbasis wordt groter, de “overhangen” worden korter en de kleine elektromotoren zitten rechtstreeks op de assen. Dat oogt niet alleen dynamischer, maar vormt ook de perfecte basis voor elke voertuig, van compacte auto’s tot bestelwagens. Bovendien ervaart u een ongekend gevoel van ruimte voor uzelf, uw passagiers en uw bagage.

Energie waar een systeem achter zit.

Het hart van de ID.-familie is het snel ladende batterijsysteem dat in de vloerplaat van de auto werd geïntegreerd: voor extra veiligheid en om ruimte te besparen. Bovendien draagt deze opstelling bij tot een lager zwaartepunt en een betere gewichtsverdeling. Zo geniet u een uitzonderlijk evenwichtig en dynamisch rijgedrag.

De functionaliteiten van de wagen kunnen worden afgestemd op uw wensen. 

Als u bijvoorbeeld veel in de stad rijdt en geen groot rijbereik nodig hebt, kan een basis-batterij volstaan. Dat drukt meteen de prijs van de auto. Hebt u daarentegen een groter stroomvolume nodig voor lange afstanden, kan u kiezen voor een wagen met een grotere batterij.

Verschillende modellen die op het MEB gebouwd zijn

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen-team.