A turquoise VW T-Roc with all-season wheels on a parking place with view on the sea

Goed uitgerust en voorbereid op bijna alle mogelijke weersomstandigheden: de all-seasonbanden en speciale banden van Volkswagen

Goed uitgerust en voorbereid op bijna alle mogelijke weersomstandigheden: de all-seasonbanden en speciale banden van Volkswagen

U wil een bandenwissel uitsparen, bent van plan de gebaande paden te verlaten of wil probleemloos de meest afgelegen skigebieden kunnen bereiken? Dan bent u hier aan het juiste adres.

All-seasonbanden

Uw oplossing voor het ganse jaar

All-seasonbanden, ook wel bekend als alleseizoenbanden, zijn zo samengesteld dat ze evengoed de zomerse als winterse weersomstandigheden het hoofd kunnen bieden.

Zo spaart u een tweede bandenset en een bandenwissel uit. Klinkt verleidelijk, niet? All-seasonbanden zijn een compromis: ze combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden. Toch moeten ze het door hun samenstelling qua pure rij-eigenschappen afleggen tegen zomer- dan wel winterbanden. Het eeuwige conflict bij de ontwikkeling is dat het verbeteren van de winterse capaciteiten of de rij-eigenschappen in natte omstandigheden ten koste gaat van andere kwaliteiten.

Moderne profielen beschikken echter over aangepaste lamellen en een geoptimaliseerde loopvlaktekening. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van het rijgedrag op nat wegdek, de handelbaarheid en de rolgeluiden, voor op wegen waar een hogere snelheid is toegestaan.

Algemeen genomen hebben alleseizoenbanden goede tot zeer goede wintereigenschappen: door hun speciale profiel met brede kanalen kunnen ze nattigheid of sneeuw sneller afvoeren. Bij hogere temperaturen in de zomer betekent dit echter dat de rijdynamiek in bochten wat minder is en de remweg langer uitvalt. Indien u toch opteert voor alleseizoenbanden op uw Volkswagen, kies dan zeker voor banden met een M+S-aanduiding of het sneeuwvloksymbool (ook wel berg- of 3PMSF-symbool genoemd), net zoals dat bij winterbanden het geval is. Namen als ‘allweather’ of ‘all season’ die de fabrikanten gebruiken, maar ook hun weersymbolen (sneeuwvlok, blad, zon en regendruppel), zijn enkel een verwijzing naar het feit dat de banden een heel jaar door gebruikt kunnen worden.

Gratis 36 maanden bandengarantie

Bij Volkswagen komt veiligheid op de eerste plaats. Daarom krijgt u bij naplaatsing van nieuwe all-seasonsbanden of een all-seasonswielenset bij een officiële Volkswagen-dealer in België een garantie van maar liefst 36 maanden op uw aangekochte banden. De garantie is geldig vanaf de datum van de aankoop en enkel van toepassing op banden van deelnemende bandenleveranciers*.

De meest voorkomende beschadigingen worden gedekt. U geniet van een complete dekking van 100% bij:

  • Borduurschade
  • Beschadiging door een puntig voorwerp (vb. nagel, schroef …)
  • Vandalisme (moedwillige beschadiging door derden)

Enkel geldig op de banden, beschadigingen op de velgen vallen niet onder de garantie.

*Voor meer informatie over de bandengarantie en deelnemende bandenleveranciers kan u terecht bij uw lokale Volkswagen Service Partner.

Onderweg met het totaalpakket

Vind de velg-bandcombinatie die u past

Onze totaalcombinaties van velg en band zijn niet alleen visueel en technisch op uw voertuig afgestemd, ze vallen ook op doordat het uitgekiende totaalpakketten zijn. Ze bieden meer veiligheid, een modern design en een strenge kwaliteitscontrole. Ontdek hier meer over onze totaalcombinaties voor winter en zomer.

Zomerbanden

Winterbanden

A grey Golf GTI TCR with complete wheels from a Volkswagen Partner on a racetrack

Slicks

Op uw plaatsen! Klaar! Start!

Slicks zijn racebanden zonder profiel die op een droog circuit en bij de juiste temperatuur tot hun recht komen. Ze zijn afkomstig uit de racerij en worden in de regel enkel verkocht aan houders van een racelicentie.

De veiligheid van de banden hangt van het profiel van de band af, zeker op een natte ondergrond, in de modder of op sneeuw. Hier is de profieldiepte allesbepalend. Op een natte ondergrond en lage temperaturen smelt de grip van slicks helemaal weg. Het voertuig kan wegslippen en het gevaar voor aquaplaning neemt toe.

Sinds 2009 zijn slicks opnieuw toegelaten in de racerij en dus ook in de Formule 1. Ze zorgen voor een betere tractie en grotere laterale grip op een droog circuit. Omdat slicks per definitie enkel verkocht worden aan houders van een racelicentie, bieden wij twee alternatieven aan.

  • Semi-slicks die geschikt zijn voor de openbare weg: 
    hoofdzakelijk ontwikkeld voor gebruik op circuit, maar ze zijn ook gehomologeerd voor de openbare weg. 
  • Sportbanden als straatbanden:
    voor de occasionele uitstap op circuit.

Offroadbanden

Vroeger waren offroadbanden overwegend bedoeld voor gebruik in het terrein. Ondertussen werden ook allroundbanden ontwikkeld voor wie voor het plezier of in zijn vrije tijd al eens het terrein opzoekt. Banden geschikt voor terreinwerk worden onderverdeeld volgens profiel en gebruik. Zo zijn er speciale profielen voor ieder type ondergrond, ongeacht of die vlak, rotsachtig, modderig, zacht of zanderig is. Alle offroadbanden krijgen verstevigde karkassen mee voor een grotere schokbestendigheid en bescherming van de zijwanden van de banden.