Een vrouw zit in haar VW ID.3 en verbindt haar smartphone met haar wagen via App Connect.

ID. Over-the-air-update

Ontvang updates voor uw ID.-model

Ontvang updates voor uw ID.-model

Hier leest u hoe u regelmatige over-the-air-updates kunt ontvangen en aan welke voorwaarden u daarvoor moet voldoen.

Ervaar de toekomst vandaag al

Dankzij regelmatige over-the-air-updates plukken Volkswagen ID.-modellen steeds de vruchten van de nieuwste digitale ontwikkelingen, zelfs na hun aankoop. Functies en optimalisaties kunnen ‘over-the-air’ worden geïnstalleerd zonder dat u een werkplaats hoeft te bezoeken. Hier leest u precies hoe dat werkt.

Een man leunt tegen zijn VW ID. en kijkt naar zijn smartphone – online update van VW

Over-the-air-updates worden tijdens het rijden op de achtergrond gedownload via de mobiele telefoon in de wagen. Zodra er een update beschikbaar is, ontvangt u een melding in het infotainmentsysteem en leidt uw ID. u door het installatieproces. Wanneer uw wagen geparkeerd staat, wordt de update volledig geïnstalleerd zodat u vanaf uw volgende rit kunt genieten van nieuwe en verbeterde functies. Meer informatie vindt u in de digitale handleiding van de wagen.

Opmerking: Naast de ID.-software-updates bieden we ook updates voor apps die zijn voorgeïnstalleerd op het systeem van de auto. Deze apps zijn niet gekoppeld aan de over-the-air-updates voor ID.-software en kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd. In sommige gevallen kan de jongste ID.-softwareversie vereist zijn.

Een vrouw met een rode jas staat voor een VW ID. en een verlicht VW-logo.

Mist u software-update 2.1 nog?

Maak dan nu een afspraak met uw Volkswagen-partner. ID.Software2.1 is vereist om de online update, ID.Software2.3 en toekomstige updates te kunnen uitvoeren. Meer informatie, inhoud en vaak gestelde vragen vindt u hier.

Hebt u hulp nodig?
Neem dan contact met ons op

U kunt een e-mail sturen naar: weconnect-support@volkswagen.deOpens a mail link

Opgelet: we kunnen geen exacte informatie geven over de datum waarop de software beschikbaar zal zijn voor uw wagen.

Voorwaarden voor de online update

We hebben naar u geluisterd. Op basis van uw feedback hebben we een uitgebreide software-update voor u samengesteld: versie ID.Software2.3. Deze update kan nu voor het eerst ‘over-the-air’ (lees: zonder bezoek aan de werkplaats) worden geïnstalleerd in voertuigen van de Volkswagen ID.-familie. Ontdek de nieuwigheden op deze pagina.

Opmerking:

 • Om de over-the-air-updates te kunnen uitvoeren, moet ID.Software2.1 op uw wagen geïnstalleerd zijn en moet u reeds een We Connect Start-contract* hebben.
 • De functionaliteit na de update wordt bepaald door de markt, het modeljaar en de optionele uitrusting en kan dus verschillen.
 • De installatie van ID.Software2.3 is vereist om latere updates te kunnen ontvangen.
 • Bepaalde software-updates zijn niet beschikbaar als over-the-air-updates en moeten in een werkplaats worden uitgevoerd.

*Als u de ID.Software2.1-update nog niet hebt ontvangen, neem dan contact op met uw Volkswagen-partner.

Een vrouw zit in haar VW ID. en typt iets op haar mobiele telefoon – Over-the-air-update van VW

Ook hebt u een actief We Connect Start-contract nodig, dat u gratis kunt gebruiken gedurende de eerste drie gebruiksjaren van het voertuig en dat tal van voordelen biedt voor het dagelijkse leven, waaronder preconditioning van het interieur en weergave van de laadstatus.

Hebt u We Connect Start nog niet geactiveerd?
Meer informatie over de service en registratie vindt u op de pagina van We Connect Start

Wat houdt de update precies in?

ID.Software2.3 bestaat uit twee delen. Tijdens de eerste software-update, zullen de geavanceerde sturing van de grootlichten en de rijhulpsystemen voor de bestuurder worden verbeterd. Bij voertuigen met een head-updisplay wordt de interactie tussen hard- en software geoptimaliseerd. Naast verdere verbeteringen op het vlak van prestaties en stabiliteit, omvat de tweede software-update nieuwe ID. Light-functies en designaanpassingen binnen het infotainmentsysteem.

Une visualisation des phases de la mise à jour OTA
Wanneer wordt de update uitgevoerd?

U hebt reeds een e-mail ontvangen of u ontvangt binnenkort een e-mail waarin u kunt toestemmen om de ID.Software2.3-update over-the-air te downloaden. Raadpleeg het Postvak In van het e-mailadres dat u hebt opgeslagen in uw Volkswagen ID. Lees de e-mail niet tijdens het rijden.

Aangezien de software progressief wordt uitgerold, kan het, nadat u uw toestemming hebt gegeven, nog enkele weken duren tot uw ID. de update ontvangt. Zorg ervoor dat uw ID. een stabiele netwerkverbinding heeft voor en tijdens de update.
Zodra het softwarepakket volledig is gedownload en klaar is voor installatie, verschijnt de melding ‘Systeemupdate beschikbaar’ op het infotainmentscherm.

Hoe de update uitvoeren?

Videohandleiding*: Over-the-air-update

--:--

Opmerking: Als u de We Connect ID.-app reeds hebt uitgevoerd en een geldig We Connect Start-contract hebt, kunt u de eerste stappen overslaan en starten met stap 4.

 1. Download gratis de We Connect ID.-app voor uw smartphone. Naargelang uw besturingssysteem vindt u de We Connect ID.-app voor Android of iOS in de Google Play Store of de App Store.
  Ga naar App StoreOpens an external link
  Ga naar Play StoreOpens an external link
 2. Meld u in de app aan met uw  Volkwagen ID. en voeg uw voertuig toe.
 3. Activeer uw We Connect Start-contract. Volg daartoe de instructies in de app.
 4. Beschikbare updates worden automatisch gedownload tijdens het rijden, wanneer uw ID. online is.
 5. Aan het einde van uw rit selecteert u de beschikbare update. Details over de inhoud van de update vindt u onder ‘Meer informatie’.
 6. Tijdens de installatie van de over-the-air-update kan uw ID. niet worden opgeladen. Daarom doet u er goed aan uw ID. voor minstens 50 procent op te laden en vervolgens de laadstekker uit te trekken. Start daarna de installatie van de update. Dit kan enige tijd in beslag nemen, naargelang de grootte van de update. Voor u de installatie start, vertelt uw ID. u in het infotainmentsysteem of er nog verdere voorwaarden moeten worden vervuld (bv. ramen sluiten). De update begint nadat u de wagen hebt verlaten en vergrendeld.
 7. Tijdens de installatie van de updates kunt u uw ID. niet gebruiken of opladen.
 8. Aan het einde van de installatie maakt uw ID. verbinding met het internet.

Nu geniet u van nieuwe en verbeterde functies. Volkswagen wenst u alvast veel plezier en rijgenot in uw ID.

Een man zit in de cockpit van zijn VW ID. en kijkt naar zijn infotainmentsysteem

Veiligheidsopmerkingen voor de update

Om veiligheidsredenen zijn de rijhulpsystemen met cameraondersteuning (bv. Lane Assist, Travel Assist, ...) niet beschikbaar tijdens het updaten van de frontcamera voor de rijhulpsystemen, en dat van de start van het downloadproces tot de voltooiing van de installatie. Uw ID. geeft dit aan met waarschuwingen en symbolen in het ID.-scherm. Technisch gesproken is deze toestand vergelijkbaar met sneeuw op de camera, zoals u afgelopen winter mogelijk hebt ervaren. De rijveiligheid van uw ID. blijft dan ook op peil. Na een geslaagde installatie van de software-update worden alle functies van de rijhulpsystemen opnieuw beschikbaar in hun geoptimaliseerde versie. We sturen u een e-mail om uw toelating te vragen om de update te ontvangen. Controleer het Postvak In van het e-mailadres dat u in uw Volkwagen ID. hebt opgeslagen. Voer de bevestiging niet uit terwijl u aan het rijden bent.

FAQ – Over-the-air-update