Een blauwe VW Golf met originele accessoirevelgen – Oudere Volkswagen-modellen

Duik in de wereld van de Golf

Hier vindt u een overzicht van alle Golf-generaties. Hebt u nog vragen over de onderhoudsintervallen? Wilt u weten welke banden op uw Golf passen? Hier vindt u de antwoorden op al uw vragen over de Golf-modellen.

1
Golf 1 (Type 17)

De eerste Golf rolde in 1974 van de band en maakt nog steeds indruk met zijn opvallende design. Vier jaar later was het de beurt aan de cabrioversie, een auto die niet alleen de aandacht van fans trekt.

De VW Golf 1 (Type 17) – Oudere Volkswagen-modellen
2
Golf 2 (Type 19E)

De tweede generatie leunde visueel dicht aan bij zijn voorganger, maar werd groter en krachtiger om zijn concurrenten het nakijken te geven. Befaamde uitrustingsversies waren onder meer de Golf GL, GTD en Carat.

De VW Golf 2 (Type 19E) – Oudere Volkswagen-modellen
3
Golf 3 (Type 1H)

De derde Golf-generatie verraste met een nieuwe vormgeving, maar bleef trouw aan zijn designerfgoed. Hij oogde meer gewelfd, met een vloeiender lijnenspel.  De koplampen werden breder en hij oogde globaal gesproken moderner.

De VW Golf 3 (Type 1H) – Oudere Volkswagen-modellen
4
Golf 4 (1J)

De vierde generatie van de Golf werd gebouwd tussen 1997 en 2003 en werd oorspronkelijk gelanceerd met acht verschillende motoren. De speciale reeks ‘Generation’ werd ontwikkeld om de 25e verjaardag van de Golf te vieren.

De VW Golf 4 (Type 1J) – Oudere Volkswagen-modellen

Hebt u interesse in een van deze oudere modellen?

Meer informatie vindt u bij uw vertrouwde concessie.

Golf 5 (1K)

Nuttige tips en tricks om uw Golf te verzorgen. Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt over uw Golf 5.

Golf 6 (5K)

U weet al dat uw Golf 6 er vanuit elke hoek fantastisch uitziet. Toch kan uw betrouwbare partner uw verbeelding prikkelen met extra voordelen. Klik hier voor meer informatie.

Golf 7 (5G)

In zijn zevende generatie kan de Golf schermen met een brede waaier van modellen, denk maar aan de GTI, R of Variant. Hier vindt u tips en informatie over de inspectie, alsook een aantal accessoires. We hebben tevens een eenvoudig overzicht van al onze modellen opgesteld. Bekijk de technische gegevens zoals motorspecificaties of afmetingen of lees meer over de hoogtepunten of de standaarduitrusting en opties. Hier vindt u een Golf 7 op uw maat.

Detailfoto van een oldtimer – wisselstukken voor oudere modellen

Verzorg uw klassieker

Heeft uw oudere model een wisselstuk nodig? Met onze Classic Parts, die speciaal zijn ontwikkeld voor onze klassieke en jongere modellen, blijft uw Volkswagen origineel.
Een VW-servicewerknemer vervangt de remmen op een Volkswagen – tal van diensten voor u en uw mobiliteit
We zijn er voor u – onze service

Welke Golf u ook hebt, onze diensten richten zich tot elke Volkswagen. Ontdek meer over de services of vraag rechtstreeks inlichtingen bij uw Volkswagen-partner.