A group of friends sits in her VW car and parks in front of a nightly skyline – Volkswagen battery

Ga op pad met onze autobatterijen

Lees hier meer over onze producten en de productvergelijkingstest van onze AGM-startaccu's. En als u nog vragen heeft: bekijk de veelgestelde vragen over de batterijen.

Lees hier meer over onze producten en de productvergelijkingstest van onze AGM-startaccu's. En als u nog vragen heeft: bekijk de veelgestelde vragen over de batterijen.

Energie voor uw Volkswagen

De batterij is de belangrijkste oorzaak bij pech.

Maak nu een doorstart met onze batterijen

Tiguan 1, Golf 5, Passat B6 of B7: onze batterij levert net die hoeveelheid energie die uw model nodig heeft. Zowel voor het starten van de motor, het stop-startsysteem als voor meer comfort door interieurvoorverwarming, radio en alles wat uw rit nog aangenamer maakt. Bestelbaar voor alle Volkswagen-modellen.

Volkswagen Genuine Lead-calcium Starter Battery

Uw voordelen

 • Pasklaar:
  onze batterij levert net die hoeveelheid energie die uw Volkswagen nodig heeft.
 • Betere prestaties:
  door een bovengemiddeld hoog loodgehalte en hoogwaardige materialen.
 • Verzekerd van energie:
  automatisch met de wettelijke garantie van twee jaar én een bijkomende garantie voor het derde jaar.

Volkswagen AGM-batterijen: producttest

Door het stop-startsysteem is een motorstart niet alleen bij vertrek vereist maar ook telkens wanneer het voertuig langere tijd stilstaat zoals aan verkeerslichten of op een voorsorteerstrook. Bovendien moet de batterij het elektrische verbruik in het voertuig blijven voeden.

Een conventionele met vloeistof gevulde batterij zou deze belasting niet aankunnen. Daarom zetten we hier de originele stop-startbatterijen van Volkswagen in. Deze overtuigen met uitstekende capaciteit voor koudstarten, een hoge levensduur en een zeer laag ontladingspercentage.

A man with a face protection during the VW AGM battery product test

De testkandidaten

 • Originele AGM-startbatterij van Volkswagen AG (onderdeelnummer 000 915 105 CC)
 • Exide EK 700
 • Banner Running Bull
 • Moll Start Stop Plus
 • Fiamm VR760
 • Intact AGM 760
 • Tudor TK700

Is ons originele Volkswagen auto-onderdeel echt beter of is een accu uit de vrije kleinhandel net zo goed? Voor de test werden AGM-batterijen van Volkswagen AG en van andere verscheidene merkenfabrikanten met een nominaal vermogen van 68 tot 70 Ah anoniem in de handel gekocht. De batterijen uit de vrije kleinhandel zouden volgens het productlabel voor stop-startvoertuigen geschikt zijn.

Van elke fabrikant werden drie startbatterijen ingekocht om bij de verschillende tests van dezelfde uitgangsvoorwaarden te kunnen uitgaan.

Results of the VW AGM starter batteries product test
x = minimumvereiste niet behaald
* max. aantal punten

Resultaat

Testwinnaars! De originele AGM-startbatterij met 12 V 68 Ah van Volkswagen AG is de enige batterij in de test die voor alle testpunten is geslaagd. Bij de drie tests voor het koudstarten en in de capaciteitscontrole na de stop-starttest zet ze bovendien de beste resultaten neer.

Volkswagen Genuine Lead-calcium Starter Battery

Aanwijzingen bij de test

We wensen er u attent op te maken dat de hier gepubliceerde resultaten niet mogen worden veralgemeend. Ze hebben uitsluitend betrekking op de hier vernoemde producten en op andere die ook in de markt verkrijgbaar zijn. Het testprotocol van het ‘akkuteam Energietechnik GmbH’ ligt ter inzage bij Volkswagen AG.

Contact:

Volkswagen AG
Konzern After Sales
Brieffach 4954
34219 Baunatal

FAQ’s batterij

De Volkswagen-batterij: FAQ’s

Mag ik mijn Volkswagen batterij zelf wisselen? Waarom heb ik ook nog eens een nieuwe batterij nodig? Hier vindt u veel gestelde vragen, met natuurlijk de juiste antwoorden erbij, over het thema startbatterij.