Modèles Volkswagen Coccinelle, Golf et ID

Onze visie

Volkswagen. Vooruitstrevend sinds 1937.

Volkswagen heeft meer dan 1 keer de standaard gezet. Van de allereerste Kever, over de Golf, tot de ID., we maken altijd wagens die het leven van iedereen makkelijker, aangenamer en veiliger maken. Met nieuwe technologieën die vertrekken vanuit een duidelijke visie. Zo is Volkswagen altijd klaar voor de toekomst. En u ook.

--:--

Morgen begint vandaag.

De toekomst? Die is al begonnen voor Volkswagen. Vandaag zijn Volkswagen-modellen uitgerust met intelligente rijbijstandssystemen. En ze zijn ook geconnecteerd met de digitale wereld. Deze technologieën gaan alleen maar verder evolueren. In 2020 lanceren we een nieuwe generatie volledig geconnecteerde en elektrische voertuigen. Tegen 2025 willen we er een miljoen van verkopen. Elektrische mobiliteit wordt synoniem van Volkswagen.

Rij de toekomst binnen. De ID.-Familie

De toekomst van de elektrische mobiliteit

De ID.-familie biedt alles wat je van de elektrische mobiliteit van morgen kan verwachten: ze is elektrisch, efficiënt en uitstootvrij. Ze is een oplossing voor onze steeds mobielere samenleving die bovendien erg verstedelijkt. 

Volkswagen bedenkt compacte stadsmobiliteit.

De Streetmate is een elektrische scooter die werd ontwikkeld voor middellange afstanden tot 35 kilometer. Deze autonomie wordt geleverd door de batterij van 1,3 kWh die een elektromotor van 2 kW voedt, waardoor de scooter een topsnelheid van 45 km/u haalt. De batterij is ook uitneembaar zodat men ze op het werk, thuis of zelfs aan een snellader kan opladen. De batterij volledig opladen duurt slechts 2 uur en 15 minuten.

Wanneer de gebruiker zijn Streetmate aan zijn smartphone linkt, kan hij niet alleen de positie ervan bepalen, maar het voertuig stuurt ook automatisch een alarm wanneer een niet-bevoegd individu het probeert te starten. Via een breed 5,3 inch display heeft de bestuurder zicht op de snelheid en de autonomie.

Omwille van de compacte afmetingen is de Streetmate erg wendbaar en heeft hij bijzonder weinig parkeerplaats nodig. Zo heeft de gebruiker minder stress en wint hij tijd. Veiligheid is eveneens erg belangrijk bij deze concept, want de tweewieler is voorzien van geperforeerde schijfremmen met ABS-technologie.

Onze drie kernwaarden.

Volkswagen is altijd een voorloper geweest en dat willen we in de toekomst ook meer dan ooit blijven.

Met de elektrische motor wordt zero emissie realiteit, mét behoud van straffe prestaties. Dat is dubbel genieten.

Rij veilig met slimme technologieën.

Uw veiligheid ligt ons nauw aan het hart en wij zijn fier technologieën op de markt geïntroduceerd te hebben die uw veiligheid verhogen.

Detecteert gevaren vóór ze ontstaan.

Het rondomdetectiesysteem Front Assist meet constant de afstand tot uw voorligger en detecteert een te geringe afstand. Wanneer u in botsing dreigt te komen met uw voorligger kan Front Assist u binnen de systeemgrenzen helpen de kracht van de botsing tot een minimum te beperken of, idealiter, voorkomen dat er een botsing plaatsvindt. Het systeem bereidt het voertuig ook voor op een eventueel noodzakelijke noodstop. 

Front Assist helpt u de remafstand te verkorten en te voorkomen dat u uw voorligger aanrijdt, of tenminste te hard aanrijdt. Het systeem waarschuwt u akoestisch of visueel, afhankelijk van het voertuigmodel, in geval van een dreigende botsing, en bereidt het voertuig voor op een noodremmanoeuvre. Als u zelf niet reageert, veroorzaakt het automatisch een gedeeltelijke afremming om de kracht van een eventuele botsing te verzachten. Als u niet hard genoeg remt, verhoogt het systeem automatisch de remdruk.

Dus zodra u het rempedaal intrapt, wordt de maximale remkracht toegepast. Front Assist omvat de functie City Emergency Braking.