Touareg R - Hybrid ten dienste van prestaties

Touareg R - Hybrid ten dienste van prestaties

De Volkswagen Touareg R toont onze knowhow op vlak van plug-in hybride motorisaties die bijzonder hoge prestaties combineren met een lager verbruik.

De nieuwe Volkswagen Touareg R is ronduit indrukwekkend. Hij wordt uitgerust met een plug-in hybride motorisatie die een totaalvermogen van 462 pk levert, wat zorgt voor uitzonderlijke prestaties. Hij is eveneens in staat om tot 140 km/u te rijden in 100% elektrische modus zonder CO2 uit te stoten. Via het infotainmentsysteem kan de bestuurder op elk moment de batterijstatus controleren. De batterij heeft een capaciteit van 14,1 kWh. Wanneer een bestemming in het navigatiesysteem wordt ingevoerd, analyseert het systeem de route en de topografie ervan om het energieverbruik te optimaliseren, zodat de reis zo "groen" mogelijk kan verlopen.

Ideaal om te slepen

Het systeemvermogen van de twee motoren (3.0 turbo V6 en de elektromotor) wordt via een 8-trapsautomaat en 4Motion vierwielaandrijving op de vier de wielen overgebracht. Dankzij het uitzonderlijke koppel van 700 Nm kan de Touareg R zware lasten (tot 3,5 ton) slepen. Het is ook het eerste plug-in hybride voertuig met Trailer Assist (parkeerhulp met een aanhangwagen), evenals de nieuwste versie van Travel Assist (rijassistent) die beschikbaar is tot een topsnelheid van 250 km/u! Qua look maakt de Touareg R het verschil met onder andere 20-duims velgen en diverse zwarte details. Het interieur blijft niet achter dankzij de R-line afwerking. De marktintroductie  is voorzien voor de tweede helft van dit jaar.